KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Mentsük meg Budapestet!

Mayer Gábor: Mentsük meg Budapestet!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Különös élmény. Jártamban – keltemben egyszerre csak beütöm a fejem – frizurám oda, homlokomon kiserken vérem. Aztán elbotlom, felhömbölödök valami akadékban, s kimarjul a térgyem. Nem sokra rá jól oldalba könyököl valami köztéren feszítő tábla, hogy elakad a lélegzetem.

Elolvasva a felragacsolt feliratot, először gyerekkorom „Váci út felelj neki!” emléke merül fel. A végeérhetetlen palánkok, betonelemekből állított s téglakerítések sora, melyre a végtelenbe növő és erősödő szovjet – magyar barátságot, a szüntelen harcra uszító béketábort s az ország vezető erejét: a Pártot éltető feliratokat mázolták. Akkor még leginkább meszelővel felkenve, nem olyan nyomdatechnikával előállítottan, mint ezeket a plakátokat, de ott is olyan töménységben, hogy a villamosból kitekintve csak futottak szemünk előtt, de már meg sem láttuk azokat.

Most a „mentsük meg Budapestet!” plakáterdőtől szenvedünk szem és gyomorkárosodást. Az egyiken: biztos szeretnék, hogy a BKV az idáig megszokott magas színvonalon szolgáljon ki minket továbbra is. Tehát, a BKV Tarlós alatt valóban magas színvonalon működött! Erről váltva az országházi plenáris ülésen felszólaló, meglehetőst ecetesuborka-fejű pártvezér képe merül fel, aki a maga riszálósan férgelődő, hol motyogva szavakat elharapó, hol hangtorlódásoktól nehezen érthető módján mórikálja: ne adjunk tejhatalmat a miniszterelnöknek!  Maradjon meg nekünk az eddig megszokott jó kis demokráciánk! Hoppá! Ekkor tudtam meg, hogy 2010 óta mégis demokráciában élünk. Igaz, csak pillanatnyilag, és csak addig, amíg a riszáló nem kerül kormányra, mert akkor fel kell majd függeszteniük a jogállamiság létformáit. Időlegesen. Addig, míg kormányon lesznek.

A „mentsük meg Budapestet”-be ma már beleverik az orrunkat akkor is, ha ki se tesszük lábunk otthonról.  Telefonjainkon ugrik elő, emailek alján húzódik a maga diszkrét bájával, ami a plakátokkal együtt nem épp olcsó játék, de így lesz igaz a nyafogás: nincs pénze működni az önkormányzatnak. Az eljárás jelzi, megérkezett az Óperencián túli módszer: a tech cégek segítségével igyekeznek megkötözni a szabad véleménynyilvánítást, megakadályozni a demokratikus szavazást, hogy megmentsék nekünk az ő demokráciájukat.

Ettől még teljesen egyetértek a felhívással: igenis, mentsük meg! Attól, hogy milliárdos, száz és tízmilliós hibákat vétsenek, száz és tízmillió szám szórják szét a pénzünket úgy, hogy tőlünk kérjék be azokat a Covid semmiből. Hogy amiből csak tudnak 4-es Metrót és SZEVIÉP-et csináljanak. Mentsük meg a nyóckeres lepusztulás géniuszának ámokfutásától, meg az erzsébetvárosi hódtól, aki már városrészének alapjait rágja. Mentsük meg a Demszky – Hagyó árnyak felegyenesedésétől. Most úgyis megtorpanva nyeldekelnek kissé elbizonytalanodottan pislogva, hiszen riszálós főnökük megint homlok egyenest szembe beszélt eddigi szavaival.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: