KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Mentsük meg Budapestet!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Különös élmény. Jártamban – keltemben egyszerre csak beütöm a fejem – frizurám oda, homlokomon kiserken vérem. Aztán elbotlom, felhömbölödök valami akadékban, s kimarjul a térgyem. Nem sokra rá jól oldalba könyököl valami köztéren feszítő tábla, hogy elakad a lélegzetem.

Elolvasva a felragacsolt feliratot, először gyerekkorom „Váci út felelj neki!” emléke merül fel. A végeérhetetlen palánkok, betonelemekből állított s téglakerítések sora, melyre a végtelenbe növő és erősödő szovjet – magyar barátságot, a szüntelen harcra uszító béketábort s az ország vezető erejét: a Pártot éltető feliratokat mázolták. Akkor még leginkább meszelővel felkenve, nem olyan nyomdatechnikával előállítottan, mint ezeket a plakátokat, de ott is olyan töménységben, hogy a villamosból kitekintve csak futottak szemünk előtt, de már meg sem láttuk azokat.

Most a „mentsük meg Budapestet!” plakáterdőtől szenvedünk szem és gyomorkárosodást. Az egyiken: biztos szeretnék, hogy a BKV az idáig megszokott magas színvonalon szolgáljon ki minket továbbra is. Tehát, a BKV Tarlós alatt valóban magas színvonalon működött! Erről váltva az országházi plenáris ülésen felszólaló, meglehetőst ecetesuborka-fejű pártvezér képe merül fel, aki a maga riszálósan férgelődő, hol motyogva szavakat elharapó, hol hangtorlódásoktól nehezen érthető módján mórikálja: ne adjunk tejhatalmat a miniszterelnöknek!  Maradjon meg nekünk az eddig megszokott jó kis demokráciánk! Hoppá! Ekkor tudtam meg, hogy 2010 óta mégis demokráciában élünk. Igaz, csak pillanatnyilag, és csak addig, amíg a riszáló nem kerül kormányra, mert akkor fel kell majd függeszteniük a jogállamiság létformáit. Időlegesen. Addig, míg kormányon lesznek.

A „mentsük meg Budapestet”-be ma már beleverik az orrunkat akkor is, ha ki se tesszük lábunk otthonról.  Telefonjainkon ugrik elő, emailek alján húzódik a maga diszkrét bájával, ami a plakátokkal együtt nem épp olcsó játék, de így lesz igaz a nyafogás: nincs pénze működni az önkormányzatnak. Az eljárás jelzi, megérkezett az Óperencián túli módszer: a tech cégek segítségével igyekeznek megkötözni a szabad véleménynyilvánítást, megakadályozni a demokratikus szavazást, hogy megmentsék nekünk az ő demokráciájukat.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna megadására szólít fel Oroszország, ha Kijev nem fogadja el békefeltételeit

Ettől még teljesen egyetértek a felhívással: igenis, mentsük meg! Attól, hogy milliárdos, száz és tízmilliós hibákat vétsenek, száz és tízmillió szám szórják szét a pénzünket úgy, hogy tőlünk kérjék be azokat a Covid semmiből. Hogy amiből csak tudnak 4-es Metrót és SZEVIÉP-et csináljanak. Mentsük meg a nyóckeres lepusztulás géniuszának ámokfutásától, meg az erzsébetvárosi hódtól, aki már városrészének alapjait rágja. Mentsük meg a Demszky – Hagyó árnyak felegyenesedésétől. Most úgyis megtorpanva nyeldekelnek kissé elbizonytalanodottan pislogva, hiszen riszálós főnökük megint homlok egyenest szembe beszélt eddigi szavaival.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük