KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar-osztrák összefogás a semlegességért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyar és osztrák politikai és társadalmi szervezetek összefogtak Ausztria semlegességének megvédéséért, és Magyarország semlegességének eléréséért – jelentették be Bécsben és Budapesten egyidejűleg.

A magyar Fórum a Békéért mozgalom és az osztrák Társadalmi Koalíció a Békéért és a Semlegességért azért döntött így, mert a nyugati hatalmak, szövetségben az ausztriai és a magyarországi oroszellenes politikai erőkkel, szembe akarják fordítani országaikat Oroszországgal, és konfliktusba akarják sodorni őket. Ausztriában politikai támadást indítottak a semlegességet deklaráló alkotmány módosításáért, Magyarországon pedig „a Nyugat elárulásának” tüntetik fel a semlegességi törekvéseket. Meg akarnak győzni minket arról, hogy nincs tömböktől független harmadik út. De van! Ezért arra szólítjuk fel a magyarokat és az osztrákokat, hogy ragaszkodjanak a békéhez, és semlegességet követelve álljanak ki Ausztria és Magyarország szuverenitása és önrendelkezése mellett.

„A NATO vezető hatalmainak rögeszméjévé vált, hogy úgy győzhetik le Oroszországot, ha eszkalálják az ukrajnai konfliktust, és azokat is belerántják, akik ki akarnak maradni belőle. Támadó fegyvereket küldenek Ukrajnának, és „második front” megnyitásának tervét dédelgetik. Mind gyakrabban kimondják, hogy Oroszországot el kell foglalni és fel kell darabolni. Nyomást gyakorolnak Ausztriára, hogy feladja semlegességét, és álljon a háborúpártiak oldalára. Magyarországot NATO-szövetségesükként akarják rákényszeríteni arra, hogy fogjon fegyvert az oroszok ellen, és váljon részesévé hódító terveiknek. A nyugati szövetségi rendszer erkölcsi állapotára jellemző, hogy legyőzni akarja Oroszországot, nem pedig elismerni jogát a biztonságos léthez. Mi elutasítjuk a NATO békéjét, a Pax Americanát, mert kelet-nyugati kiegyezést és békét akarunk. A biztonság oszthatatlanságának elvét valljuk. Senkinek sincs joga saját biztonságát mások biztonságának rovására érvényesíteni, mint teszi a NATO keleti terjeszkedésével.

Meggyőződésünk, hogy a békés megoldás kulcsa Oroszország jogos biztonsági követeléseinek kielégítésében rejlik. Ahhoz, hogy tiszteletben tartsák a mi biztonságunkat, el kell ismernünk az övékét! Mi semlegességet, aktív semlegességi politikát akarunk a békéért a nyugati hatalmak háborús politikájával szemben.

Azért harcolunk, hogy a szembenállást az egymás iránti tiszteleten, az egyenjogúságon, a kölcsönös érdekeken alapuló békés együttműködés rendje váltsa fel.

Ezért a magyar Fórum a Békéért és az osztrák Társadalmi Koalíció a Békéért és a Semlegességért politikai együttműködésre lép a két nép és Európa érdekében. Összefogásunk nyitva áll mindenki előtt, aki szívén viseli közös ügyünket.

Magyar Békekör

Az aláíró személyek és szervezetek neveit IDE kattintva lehet megtekinteni

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: