KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jó, ha nem feledjük, ismételjük el minduntalan: Románia hatvan év alatt 6-szor árulta el szövetségeseit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Átlagban minden tíz évben egyszer.

George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jónás, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

A román Antonescu, a Führerrel. Hitler jobban becsülte Antonescu-t, mint Horthy-t és a románokat, mint a magyarokat. Rá is fázott erre a tévedésére!
A román Antonescu, a Führerrel. Hitler jobban becsülte Antonescu-t, mint Horthy-t és a románokat, mint a magyarokat. Rá is fázott erre a tévedésére!
 1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.
 1. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 – ban megtámadta Magyarországot.
 1. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetségeset és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben).
 1. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.
 1. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára által, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940-ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.
 1. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengelyhatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.

Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.

(George Jonas: “Beethoven’s Mask” (“Beethoven álarca”) c. könyve 2005 – ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

Kaslik Péter, Cambridge, Ontario, Kanada (🕇)

 

Kiemelt kép: Románia zászlaja / © Adobe Stock 
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A nap, amikor felrobbantották a Nemzeti Színházat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Jó, ha nem feledjük, ismételjük el minduntalan: Románia hatvan év alatt 6-szor árulta el szövetségeseit

 1. 1849-ben Elárulta az Erdelyi magyarságot, amikor Ábrahám Jankó vezetésével az Aranyosvölgyi huszárok családjait legyilkolták a velük sorsközösségben élö magyarságot! Mihály vajda elárulta a székelyeket amikor a nemesi előjogaik visszaadásával becsapta őket cserébe azt kérte tőlük távolítsák el Báthory-t Erdély éléről! Az Unioba és a NATO-ba csatlakozásuk idején is hazudtak az Erdélyi magyarság vonatkozásában! Horea Closca Crisán idején az erőszakos császári sereg sorozása idején a románok a velük sorsközösségben élő magyarságot kezdték gyilkolni és nem az császáriakat!
  Árulás követtek el hazájuk ellen amikor az őket befogadó országot, Balázsfalván Romániához kívánták csatolni!Árulást követtek el amikor igéretet tettek a kisebbségek jogainak betartásáról Romániába! Árulást követtek el amikor Litovoi a litván tatár uralkodott felettük és a területre való beköltőzés feltétele az adó fizetése volt a magyar királyság irányába, ezt is megszegték! Stefan cel Mare moldvai fejedelem Mátyás ellen lázított, ekkor az ellene indított hadjárat során Öt majdnem megőlte!
  Az összes Román uralkodó magyarországon kért és kapott menedéket amikor Vlachiában valami disznoságot követett el majd zömében mindig elárultak bennünket!
  A bukaristi béke kapcsán még jelentős, most már azóta magyar országrészekkel tartozik románia magyarországnak amit a megtámadásunk miatt elfelejtett megadni! Lehetne sorólni még számtalan román árulást, nem árt velük ovatósnak lenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük