KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lejárt az azovstali védőknek adott ultimátum, közben Zelenszkij arról beszélt, hogy akár 10 évig is harcol

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna nem hajlandó feladni területeit, és szükség esetén kész „tíz évig is harcolni” mondta Volodimir Zelenszkij.

Zelenszkij a CNN-nek adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajna számára „a Donbassért vívott küzdelem nagyon fontos”, mert ez a csata befolyásolhatja „az egész háború kimenetelét”. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy előnyösebb lenne a konfliktus diplomáciai megoldása.

„Nem adhatjuk fel a területünket, de meg kell találnunk a párbeszédet Oroszországgal”, csak nem „az orosz ultimátumok alapján”

– mondta az ukrán elnök.

Közben lejárt az az ultimátum, melyet az oroszok adtak a mariupoli Azovstal üzem bunkerjaiba magukat bevett ukránoknak katonáknak. Az orosz hadsereg tűzszüneti javaslatában az állt, hogy az életben maradt katonák „reménytelen helyzetben vannak, gyakorlatilag nincs sem élelmük, sem vizük”, de ha leteszik a fegyvert, a hadifoglyokra vonatkozó genfi egyezmény szerint bánnak velük.

A legfrissebb értesülések szerint, az ultimátum lejártával az oroszok minden lehetséges menekülési utat, kijáratot lezártak és megkezdték a terület bombázását.

Kiemelt kép: Azovstal üzem kéményei

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük