KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Miért rettent meg a Nyugat, amikor értesült Dvornikov tábornok kinevezéséről?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több nyugati sajróorgánum is meglehetősen szokatlan hangvételű cikkben számolt be az ukrajnai orosz csapatok új parancsnokáról, Alekszandr Dvornyikov hadseregtábornokról.

Még a brit és amerikai újságírók sem tudják teljesen leplezni, hogy tisztelik az orosz tiszt professzionalizmusát és azt a képességét, hogy „képes megtörni az ellenség derekát” (írta egyik cikkében a The New York Times), ugyanakkor elismerik, hogy Dvornikov hadseregtábornok Oroszország legjobb parancsnoka.

Alekszandr Vlagyimirovics Dvornikov 61 éves, a távol-keleten, Usszurijszkban született. A moszkvai Fegyverzeti Főiskolán szerzett felsőfokú végzettséget. Saját erejéből jutott el idáig, a tiszti ranglétra minden fokát megjárva. Szakaszparancsnokból (1982) a Déli Katonai Körzet parancsnoki tisztségéig (2016), hadseregtábornoki fokozatig. A Frunze Akadémián (1991) és a Vezérkari Akadémián (2005) végzett. 1999-ben egy motoros lövészezred parancsnokaként részt vett a második csecsen hadjáratban. Ott volt Groznij ostrománál, 2015 és 2016 között pedig az orosz katonai csoportot vezette Szíriában. Irányítása alatt az orosz egységek megsemmisítő vereséget mértek a terroristákra Szíriában. Dvornikov tábornok vezetése alatt működött az Aerospace Forces, a Navy, az MTR és a katonai rendőrség. Mindezeket az egységeket szárazföldi parancsnoki képzettsége ellenére összehangoltan tudta működtetni. Ellenségei és beosztottjai is tisztában voltak és vannak a tábornok keménységével és feddhetetlenségével. Szíriában szerzett katonai érdemeiért megkapta az Oroszország hőse címet. Április elején Alekszandr Dvornyikovot az ukrajnai különleges művelet vezetésével bízták meg.

A szíriai keresztény milícia parancsnoka szerint – amely a Szíriában tartózkodó orosz csapatokkal együtt harcolt a terroristák ellen -, Dvornikov tábornok az ország számos pontján személyesen is részt vett harcokban.

De nemcsak a tábornok kiváló harci képességei ijesztették meg nyugatot, hanem az is, hogy most egyszemélyi vezetést kapott az oroszok ukrajnai akciója. Korábban nem derült ki, hogy személyesen ki vezette az orosz egységek ukrajnai különleges hadműveletét. Csupán valószínűsíteni lehet, hogy eddig nem volt egyszemélyi vezetés, ezt minden bizonnyal az Orosz Föderáció vezérkara végezte. Természetesen erre pontos információval nem rendelkezünk.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Egy biztos, ahhoz hogy gyors és jelentős katonai sikereket lehessen elérni, minden hadsereg esetében kiemelkedő személyiségű, tapasztalt és kemény parancsnokra van szükség olyanra, aki elkötelezettje hazájának és arra is képes, ha kell a legkeményebb parancsot is kiadja.

Dvornyikov ilyen ember és ilyen katona és ezzel a nyugati katonai szakértők is tisztában vannak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük