A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Ukrajna az oka a gabonahiánynak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: a világpiacon a gabona terén tapasztalható probléma nem országából származik, az ukrán hadsereg kikötőkben elhelyezett aknái akadályozzák meg a kereskedést.

Lavrov szaúd-arábiai programja után a fővárosban, Rijadban tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta, hogy a gabonát szállító orosz hajókat nyugati embargó sújtja:

„Az orosz gabona exportjának kérdésében problémák merültek fel. A nyugat hiába hangoztatja, hogy az embargó nem terjed ki a gabonára, arról hallgat, hogy az orosz gabonát szállító hajókat is szankciók sújtják”

– mondta az orosz külügyminiszter.

Rámutatott, hogy az európai kikötők nem fogadják az orosz hajókat, nem kötnek rájuk biztosítást, és a gabona világpiaca és minden logisztikai és pénzügyi lánc ki van téve a nyugat megszorításainak.

„Oroszországnak semmi problémája azzal, hogy kiegyensúlyozott gabona kínálatot biztosítson a világpiacon. A probléma elsősorban abból fakad, hogy az ukrán katonák által elhelyezett aknák miatt nincs biztonságos kijárat az ukrajnai kikötőkből”

– mondta Lavrov.

A külügyminiszter emlékeztetett arra is, hogy Putyin elnök és Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök az előző napon telefonon tárgyaltak:

„Az Erdoğan elnökkel folytatott tárgyalást követően egyezségre jutottak abban, hogy a török kollégák a foglyul esett hajók kihajózása érdekében, próbálnak segíteni abban, hogy az ukrajnai kikötőket megtisztítsák az aknáktól”

– mondta Lavrov.

Az orosz külügyminiszter szerint „a nyugat ki akarja provokálni, hogy belesodródjon a háborúba”, mivel a kijevi kormány rakéta sorozatvetőket kért a nyugati országoktól, és ez a kérés már „túllépi a diplomácia és a jólneveltség határait”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: