KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Az amerikaiak elismerik, hogy ők felelősek az Északi Áramlat felrobbantásáért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pulitzer-díjas Seymour Hersh a hét elején írt egy oknyomozó cikket, amelyben részletesen leírta, hogy amerikai mélytengeri búvárok hogyan helyeztek el robbanóanyagokat három Nord Stream vezeték alatt a NATO tavaly nyári Baltops gyakorlatai során. A robbanóanyagokat 2022. szeptember 26-án Joe Biden elnök utasítására távolról robbantották fel – írta Hersh.

Az Egyesült Államok tisztviselői elismerik, hogy ők álltak az Északi Áramlat vezetéknél történt robbantások mögött

– közölte vasárnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„Most már még élvezettel is beszélnek róla”

– mondta a külügyminiszter, hozzátéve, hogy az USA azért szabotálta az orosz vezetéket, hogy tönkretegye az orosz energiaforrásokon és a német technológián alapuló erős szövetséget, amely számos amerikai vállalat monopóliumát kezdte fenyegetni.

Lavrov megjegyzései a Pulitzer-díjas amerikai újságíró, Seymour Hersh bombasztikus leleplezése után hangzottak el, aki a hét elején írt oknyomozó cikket a gázvezeték felrobbanásáról. Az újságíró forrásokból származó információk alapján azt írta, hogy a NATO 2022 nyarán tartott Baltops hadgyakorlatán az amerikai haditengerészet búvárai robbanóanyagokat helyeztek el az Északi Áramlat gázvezetékek alatt, amelyeket három hónappal később Joe Biden amerikai elnök parancsára felrobbantottak. Hersh szerint Biden több mint kilenc hónapos, a nemzetbiztonsági csapattal folytatott titkos megbeszélések után döntött az Északi Áramlat szabotálásáról.

Amerikai újságíró: Az USA Norvégia segítségével robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket

A Hersh egy, az amerikai hadműveleti terveket közvetlenül ismerő forrást is idézett, aki szerint Norvégia kulcsszerepet játszott abban, hogy segítsen az Egyesült Államoknak megszervezni a támadást, miközben a svéd és a dán haditengerészetet „elaltatták”. A Pentagon természetesen tagadta a felelősséget a robbantásokért.

A Flightradar24 adatai szerint az amerikai és a német haditengerészet repülőgépei rendszeresen köröztek az Északi Áramlat-vezetékeken elkövetendő robbantások helyszínei felett a NATO tavaly nyári Baltops 22 gyakorlatán.

Ez is érdekelheti:  Felfedezték az mRNS COVID-vakcina hatástalanításának módszerét!?

Június 8. és 2022. június 16. között a német és amerikai P-3 Orion és P-8 Poseidon tengerészeti felderítő repülőgépek rendszeres repüléseket hajtottak végre az Északi Áramlat jövőbeli robbanásainak helyszínei felett. A katonai repülőgépek szinte minden repülés során alacsony magasságra ereszkedtek és kikapcsolták a transzpondereket, így egyes röppályáik rögzítetlenek maradtak – írja a Sputnik.

Június 8-án az amerikai Poseidon repülőgépek a Bornholm-szigettől északkeletre, az Északi Áramlat csővezetékein végrehajtandó három robbantás helyszínei felett köröztek. A német P-3 Orion repülőgép ezután a szigettől keletre az egy jövőbeli robbanás helyszíne felett repült el. Június 9-én a Poseidon repülőgépek átrepültek a Bornholmtól északkeletre és keletre lévő helyszínek felett is.

Június 11. és június 15. között az amerikai Poseidon repülőgépek minden nap pontosan az Északi Áramlat jövőbeli szabotázsakcióinak helyszínei felett keringtek, gyakran sok fordulót és hurkot hajtva végre alacsony magasságban. Június 16-án a német P-3 Orion is átrepült a terület felett. Az amerikai és a német katonai repülőgépek minimális repülési magassága a Balti-tenger felett a gázvezetékek helye körül kevesebb mint 600 méter volt. Ez azonban még ennél is alacsonyabb lehetett a repülések azon részein, amelyeket a nyílt megfigyelőrendszer nem rögzített.

A múlt hónap végén Victoria Nuland, az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkára üdvözölte az Északi Áramlat gázvezetékek megsemmisülését, mondván, hogy „az [amerikai] kormányzat nagy örömmel értesült arról, hogy az Északi Áramlat 2 most már – ahogy önök szeretik mondani – egy fémdarab a tenger fenekén”.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője rámutatott, hogy Nuland szavai

„bizonyítékai annak, hogy a Biden-kormányzat jóváhagyta a polgári infrastruktúrát megsemmisítő terrortámadást, valamint bizonyítéka annak, hogy Washington indítéka a globális energiabiztonság aláásása”.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a maga részéről „óriási lehetőségnek” nevezte a vezetékrobbantásokat, amelyek lehetővé tennék, hogy az uniós országok kevésbé függjenek az orosz energiától.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

A gázvezetékek évente összesen 110 milliárd köbméter orosz gázt szállítottak Európába.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Svéd Parti Őrség

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük