KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kovács Zoltán a felháborodott angoloknak: Ideje feldolgozni a vereséget!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kovács Zoltán reagált az angolok magyarokkal szembeni ellenséges viselkedésére. Az államtitkár azzal keltette fel a brit média figyelmét, hogy visszautasította Gareth Southgate kijelentését, miszerint “tanítani” kellene minket, mondván, ha a himnuszunk kifütyülését és a magyarok sértegetését értik ez alatt, akkor ebből nem kérünk, és ideje lenne inkább feldolgozni a vereségüket.

A Daily Express is feldolgozta az angol–magyar mérkőzések körül kialakult politikai vitákat. Mint emlékeztetnek, először abból alakult ki konfliktus, hogy a budapesti meccs során a magyar szurkolók kifütyülték a térdelő angolokat, amire Gareth Southgate úgy reagált, hogy “tanítani” szeretnék a tudatlan és elmaradott magyarokat a toleranciáról. Az angol drukkerek később minden bizonnyal ennek jegyében megmutatták, milyen is az igazi rasszizmus: a visszavágó során kifütyülték a Himnuszt, nem szolgálták ki a szurkolóinkat, és “rasszista szemeteknek” neveztek minket. Kovács Zoltán erre adott válaszában jelentette ki, hogy ha Southgate ezt értette a tanításunk alatt, az rendkívül kellemetlen. A portál arra is emlékeztetett, hogy Nagy-Britannia a Brexit-tárgyalások során minden támogatást megkapott tőlünk – mint fogalmaztak, London legközelebbi szövetségesei voltunk –, ez a viszony azonban az utóbbi időben kissé elhidegült, köszönhetően az energiahordozókra vonatkozó embargók körülötti vitáknak, és nem utolsó sorban a Gareth Southgate-éhez hasonló megnyilvánulásoknak.

Kovács Zoltán Twitter-oldalán reagált a Daily Express cikkére:

Ha Anglia “oktatási törekvései” közé tartoznak a sértő kifejezések, a magyarok kitiltása a pubokból, akkor kérjük, hogy hagyjanak ki belőle. Ideje feldolgozni a vereséget…

– írta az államtitkár.

Pesti Srácok

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: