Kínai szólásszabadság: Négy év börtön a vuhani járványkitörésről tudósító újságírónak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Négy év börtönbüntetést szabott ki egy sanghaji bíróság hétfőn egy sanghaji nőre, aki az év elején a vuhani járványkitörés korai szakaszáról tudósított – adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A 37 éves, korábban ügyvédként tevékenykedő Csang Csan olyan videókat tett közzé az interneten, amelyek egyebek mellett a túlterhelt vuhani kórházakba nyújtottak bepillantást. A felvételek futótűként terjedtek el a világhálón.

A bíróság bűnösnek találta a nőt „viták szításában és bajkeverésben”. A SCMP rámutat: a jogsértések e tágan értelmezett kategóriája öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és a kínai hatóságok gyakran alkalmazzák az eltérő vélemények elhallgattatására.

A fiatal nőt május közepén vették őrizetbe Sanghajban. Csang a kezdetektől fogva ártatlannak vallotta magát, és júniusban éhségsztrájkba kezdett az elfogatása elleni tiltakozásként. Védőügyvédje elmondása szerint a nyilvánosság kizárásával folytatott tárgyalásán Csang tolószékben vett részt, rossz egészségügyi állapotban. A nő egyelőre nem közölte, hogy kíván-e fellebbezni az ítélete ellen.

Csangon kívül még legalább három olyan kínai civil újságíró tudósított a vuhani járványhelyzetről az év elején, akiknek a holléte február óta nem ismert.

MTI

NIF megjegyzés:

Csak a rend kedvéért emlékeztetnénk mindenkit arra, hogy ezzel a kínai kormánnyal paktált le Joe Biden demokrata lobbija, akiknek a győzelmét annyira várta a magyarországi ellenzék (olvasatunkban: ellenség) is, s melynek annyira örül, hogy szinte kiugrik a nadrágjából, hiszen tőle várja majd azt az anyagi és politikai támogatást, mellyel megdöntheti az Orbán Viktor vezette Magyar Kormányt és újra kifoszthatja, eladósíthatja és tönkre teheti Magyarországot.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:

Kína január 1-től nem dollárban kereskedik, (még olajat sem) és nem vesz USA államkötvényt !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük