Nem aprózza el a DK-s László Imre, hatszorosára emeli kerületében a parkolási díjat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Hatszorosára emelik a DK-s László Imre által vezetett kerületben az újbudaiak parkolási díjait, és kilencezer eddig ingyenes parkolóhelyet tesznek fizetőssé – tette szóvá Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján hétfőn.
Hozzátette: eközben a kormányzat a Műegyetem rakparti villamospályák hosszabbításával háromszáz parkolóhelyet szüntetne meg, ezért a Mi Hazánk Mozgalom inkább a trolibuszhálózat bővítését szorgalmazza.

Hatszorosára emelik a DK-s László Imre által vezetett kerületben az újbudaiak parkolási díjait, és kilencezer eddig ingyenes parkolóhelyet tesznek fizetőssé – tette szóvá Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján hétfőn. Hozzátette: eközben a kormányzat a Műegyetem rakparti villamospályák hosszabbításával háromszáz parkolóhelyet szüntetne meg, ezért a Mi Hazánk Mozgalom inkább a trolibuszhálózat bővítését szorgalmazza.

– A DK télapója LMBTQ-propagandakönyvet vitt a gyerekeknek, karácsonyra pedig elképesztő díjemeléssel lepték meg az újbudaiakat: lakásonként az első gépjármű éves parkolási díját a hatszorosára, a második kocsiét tizenkétszeresére emelték – hangoztatta Novák. – A képviselő-testület online tanácskozásán a Fidesz képviselői nem vettek részt, módosító javaslatot is csak én nyújtottam be, hogy legalább a Budaörsön működő modell szerint két órát ingyenesen parkolhassanak az ügyeiket intézők, ezzel ugyanúgy távol tartva a kerületet P+R parkolónak használó átutazókat. De nem támogatták javaslatomat, ahogy azt sem, hogy az Újbuda az újbudaiaké elv jegyében legalább minden helyi lakos ingyen parkolhasson a saját kerületében, ha már komoly gépjárműadót és kötelező biztosítást fizetnek, illetve az üzemanyagokat is komoly adók terhelik – fejtette ki a politikus.

Magyar Nemzet | Origó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük