KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína válaszolt az Egyesült Államok oroszellenes felhívásaira

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kínai külügyminisztérium elutasította az Egyesült Államok azon felhívását, hogy Kína „különleges kapcsolatát” használja fel Oroszországgal szemben az Ukrajna elleni „orosz támadás” leállítására. Április 14-én, csütörtökön Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy a Kína visszautasít minden vele szemben felhozott, megalapozatlan vádat és ellenáll a nyomásgyakorlás minden formájának. Peking így reagált a legújabb washingtoni célzásokra.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter Zhao Lijian kijelentésére reagált a washingtoni Atlanti Tanácsban. Yellen többek között arra figyelmeztette Pekinget, hogy a jövőben ne várja el a nemzetközi közösségtől a szuverenitás és a területi integritás tiszteletben tartására vonatkozó felhívásai melletti kiállást, ha a mostani, rendkívüli helyzetben „nem tartja tiszteletben ugyanezeket az elveket”. Az amerikai pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy a „világközösség” Kínához való viszonyulását befolyásolhatja az, hogyan viszonyul azokhoz a felhívásokhoz, melyeknek Oroszország elleni hatékony fellépés a céljuk.

A kínai külügyminisztérium szóvivője válaszul hangsúlyozta, hogy Kína már jelentős lépéseket tett a válság enyhítésére és a béke helyreállítására. „Kína konstruktív szerepet játszik az ukrán kérdésben” – mondta Zhao Lijian. Azzal érvelt, hogy Kína továbbra is azon a véleményen van, hogy minden ország szuverenitását és területi integritását tiszteletben kell tartani és meg kell védeni. Zhao Lijian hozzátette, hogy „Ukrajna szuverenitását és biztonságát meg kell őrizni, miközben tiszteletben kell tartani Oroszország jogos biztonsági érdekeit”.
Kína tartózkodik attól, hogy „inváziónak” és „agressziónak” minősítse az orosz katonai műveletet Ukrajnában.

Peking többször is ellenezte az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat és a helyzet megoldása érdekében béketárgyalások előmozdítását kérte.

„Az idő majd bebizonyítja, hogy Kína a történelem jobbik oldalán áll”

– mondta Zhao Lijian, a külügyminisztérium szóvivője.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország már készül Ukrajna kapitulációjára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük