KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kettős mérce a jogállamisági kérdésben és HARDTalk interjú 📺

 

A Tanács az Európa-ügyi miniszterek részvételével ma Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia és Észtország jogállamisági helyzetét vitatta meg. erről a fontos eseményről szól Varga Judit igazságügyi miniszter mai facebook bejegyzése, melyben határozottan kijelenti, hogy a jogállamisági kérdésekben (is) elfogadhatatlan a kettős mérce.

Az Európai Bizottság a kormányzat által kinevezett belga vagy dán médiahatóságok függetlenségével kapcsolatban más standardokat alkalmaz, mint az Országgyűlés által minősített többséggel választott magyar Médiatanács esetében.

A Bizottság jogállamisági jelentése a Médiapluralizmus Monitor értékelését is csak Magyarország esetében tartotta fontosnak idézni, a belga és dán médiakoncentrációval kapcsolatos aggályokról mélyen hallgat.
Belgiumban és Dániában az igazságügyi miniszter egyedi ügyekben is utasíthatja az ügyészséget. Milyen esetekben lehet helyénvaló az, hogy a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben utasítja az ügyészséget?
Ezen felül Dániában egyáltalán nem működik bírákból álló és bírák által választott független testület, amelyik közreműködhetne a bírókiválasztásban és a bíróságok igazgatásában. A Bizottság jogállamisági jelentése ezt nem tartotta aggályosnak, Magyarország esetében viszont hosszasan kritizálta a végrehajtó hatalomtól független Országos Bírói Tanács jogosítványainak vélt hiányosságait.
Magyarország kész megosztani tapasztalatait az alkotmányosan független ügyészég vagy a független és választott bírói testületek részvételével működő bírósági igazgatás körében.
Kérdéseimre és felvetéseimre Belgium és Dánia képviselőitől hárító vagy egyszerűen valótlan válaszokat kaptam. Ebből is látszik, hogy nemcsak a Bizottság alkalmaz kettős mércét, a jogállamiság barátai is más mércével mérik magukat, mint Magyarországot.
Csak akkor érdekes számukra a jogállamiság, ha azt politikai és ideológia zsarolásra tudják felhasználni.
Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban a BBC HARDTalk című műsorában is nyilatkozott, bejegyzésében pedig így fogalmazott:

Volt itt minden mint a búcsúban: kérdések helyett unalomig ismert vádaskodás, elfogulatlanság BBC módra, tények helyett liberális lózungok, bűnbakgyártás, zsarolás és néhány megmosolyogtató dezinformáció. Remélem egyetértenek velem, hogy a magas labdák nem maradtak lecsapás nélkül és a vádak sem határozott válasz nélkül.

A tanulság: nincs felesleges lehetőség és főleg nincs elvesztett mérkőzés, amíg a mérkőzést le nem fújják: Európa talán legnézettebb (ma többször megismételt) politikai műsorának is hála talán ma az európai közvélemény többsége számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország elleni vádakból egy szó sem igaz és, hogy nem mi zsaroljuk Brüsszelt, hanem fordítva. Tudom és hiszem, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatszik Európa-szerte és biztos vagyok benne, hogy erre a tiszta, őszinte hangra rég nem volt akkora szüksége az öreg kontinensnek, mint napjainkban.

Az interjú egyébként 24 perces, melyet ígérete szerint holnap elérhetővé tesz minden érdeklődő számára.
Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kettős mérce a jogállamisági kérdésben és HARDTalk interjú 📺

  1. magyarorzsag jövöje megvedi magyarorszagot peldakepe magyarorszagnak korrekt intelligens perfekt esztetikus külsö sokan tanulhatnanak töle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük