KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megdöbbentő: az Apró-Dobrev klán akadályozta meg Erdély visszacsatolását?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elképesztő titkokat árult el az MSZMP egykori főtitkárának állandó légikísérője a Blikknek. Sanyi bácsi arról is mesélt, hogy 1971-ben Kádár tárgyalásokat folytatott Nicolae Ceaușescu román pártfőtitkárral Bukarestben, de Kádár a tárgyalások után feldúltan azt mondta állandó segítőjének, hogy “nem lesz semmi a visszacsatolásból… túl sokba kerülne ez Magyarországnak, Apró elvtárs (…) nem szeretné”.

Mint mindenki előtt közismert, Gyurcsány Ferenc, a valaha élt legkártékonyabb miniszterelnök az Apró-családba házasodott be azzal, hogy elvette az Apró-unokát, Apró Piroska lányát, Dobrev Klárát feleségül.

Ezek szerint tehát az Apró-családon nem csupán magyarországi magyarok, hanem a határon túliak ellen elkövetetett bűnök is szerepelnek a bűnlajstromban.

Kádár János (jobbról a második) különgépe előtt 1958-ban /Fotó: Fortepan FSZEK

Apró Antal hosszú és borzalmas kommunista múltja röviden

Mint az közismert, Apró Antal 1956-ban “fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalom- és szabadságharc hőseit, majd a Kádár-rendszer megbízható elvtársaként személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a “nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. A történelem 50 év elteltével 2006-ban a pesti utcán ismételte magát, amikor az Apró-klánba beházasodott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként verette és kardlapoztatta az embereket az utcán.

Az MSZMP KB határozata alapján 1956-ot követő “érdemeiért” ekkor a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták Apró részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét (azóta is tengeti hétköznapjait a Dobrev-Gyurcsány-Apró család – a szerk.).

Apró a magyar nép körében az 1956 utáni keményvonalas megtorló politikát támogató fellépése miatt vált hírhedtté, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány másik két vezető személyiségével együtt, mint “Kádár-Apró-Dögei”-t emlegette a pesti közbeszéd.

Apró Piroska, a nagyhatalmú bankvezér, Gyurcsány anyósa

Apró Antal lánya, Apró Piroska volt az, aki olcsó hiteleket nyújtott Gyurcsány Ferencnek, aki a ’90-es években ezzel a trükkel és az állami vagyon áron aluli megszerzésével egy csóró pápai gyerekből gyorsan milliárdos vörös oligarchává válhatott. Apró Piroska később Horn Gyula kabinetfőnöke volt, vagyis a kommunista hálózat tökéletesen érvényesült a Rendszerváltást követően is.

Ez is érdekelheti:  "Új korszak": Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel

Lánya sem esett messze a kommunista hálózat almafájától: Dobrev Klára, aki jelenleg EP-képviselő és a magyarok elleni uszítás szószólója Brüsszelben, 2002-ben a báb Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, innen ejtőernyőztették a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala elnökhelyettesének.

Apró Antal a jobboldalon (MTI fotó)

Brezsnyev helyre akarta tenni Ceaușescut Erdély visszacsatolásával, de Apróék ezt megakadályozták?

A Blikk tudósítása szerint Kádár 1971-ben Bukarestben egyeztetett az elmebeteg román kommunista Ceaușescu főelvtárssal Erdély visszacsatolásáról, de a tárgyalásokról visszaérkezve Kádár az állandó légiutas kísérőjének elmondta: Erdély visszacsatolását Fock Jenő elvtárs mellett Apró Antal elvtárs sem támogatja.
Így tudósít a megdöbbentő sztoriról a Blikk:

“Akkoriban persze erről nem beszélhetett, mint ahogy évtizedekig megőrizte a Kádárral repülés közben folytatott bizalmas beszélgetéseket, köztük azt is, amely szerint 1971-ben Brezsnyev visszacsatolta volna Magyarországnak Erdélyt, mert Románia barátkozni kezdett a Nyugattal.

– Kádár Bukarestbe repült egy ugyanilyen géppel, de összeveszett Ceausescuval, nagyon feldúltan szállt fel utána a repülőre. “Nagyváthy elvtárs, nem lesz semmi a visszacsatolásból. Olyan nagy a szegénység az ottani falvakban, hogy túl sokba kerülne ez Magyarországnak, Apró elvtárs és Fock elvtárs nem szeretné” – ezt mondta Kádár nekem itt, épp ezen a széken ülve. Sosem írtak erről az újságok, nekem pedig hallgatnom kellett – állítja 49 évvel később Sanyi bácsi.”

Forrás: Blikk nyomán Vadhajtások

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Megdöbbentő: az Apró-Dobrev klán akadályozta meg Erdély visszacsatolását?

  1. Már abban az időben , hallottam beszélni a szüleim , tehát tudtak róla Erdélyben ,, , nem is gondoltam volna , hogy ugyanolyan aljas utódokat hagynak maguk után , nagyon szomorú , ezek a sátán katonái , a magyarság ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük