KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Két magyar párt is ellenjelöltet indít a Székelyudvarhelyi polgármesterrel szemben

A szükség törvényt bont, – tartja a közmondás, mely most valóságként robbant be a székelyföldi magyar politikai közéletbe. Rányomja bélyegét a közeledő helyhatósági választások komoly tétre menő küzdelmében, mind Gyergyószentmiklóson, mind a székely Anyavárosban, Udvarhelyen.
Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere
Most nem kívánok foglalkozni, sem Gyergyószentmiklós, sem Marosvásárhely helyi  önkormányzati politikai küzdelmével, bár mindkét székely városban óriási a politikai, erkölcsi tét összmagyarságunk és a helyi közösség számára is! Sokkal inkább Székelyudvarhellyel, mely székely anyaváros 2006-ban számomra a létező legnagyobb elismeréssel ajándékozott meg,  munkámat megköszönve,  tiszteletbeli székelység oklevelével polgárává emelt március idusán.

A Szabad Emberek Pártja (POL) egy  Marosvásárhelyen bejegyzett, a magyarsággal szorosan együttműködő román regionális párt, amelybe kényszerből belépve igénybe vette a POL támogatását Gálfi Árpád volt és leendő testülete, Székelyudvarhely az utóbbi három évtized legsikeresebb a legszélesebb támogatású polgármestere.
Korábbi írásaimban részletesen közzé tettem, hogy miért kényszerült a tisztességes, magyarságában mélyen elkötelezett, a közjóért eredményesen cselekvő Gálfi Árpád erre a látszólag ellentmondásos lépésre, melyet stratégiailag mégis a létező legtökéletesebb, hibátlan közösségi  döntés előzött meg. Röviden csak annyit emlékeztetőül, hogy Gálfi Árpádot , a Magyar Polgári Párt  egyik alapítóját koholt vádak alapján – a ténylegesen kívülről irányított pártja kizárta most tavasszal soraiból, mert a tetten ért korrupciót a polgármester nem tűrte és az elkövetőnek azonnali hatállyal felmondott. (A  korrupción ért köztisztviselő szintén tagja volt az MPPnek.)
A bosszú kiteljesedett: a korrupción ért köztisztviselő,  miután elérte, hogy Gálfit koholt vádak alapján kizáratta közös pártjukból, sikeresen megakadályozta a nagy támogatottságú újrainduló polgármestert abban is, hogy kényszerűségből egy, a választáson történő indulásához szükséges új magyar pártot jegyeztethessen be a bukaresti táblabíróságon..
A POL-lal Gálfi polgármester, lehetőséget adott  volt tanácsosainak, akik becsületesen őt támogatva múltbeli és remélt jövőbeni tanácsosai maradnak a város irányításában. Jelenleg úgy állunk, hogy két magyar párt indít ellenjelöltet Gálfi Árpád eddigi sikeres és most újrainduló polgármester ellen, az RMDSZ és az MPP.
Az újrainduló polgármester és leendő testülete a magyarsággal szorosan együttmüködő Szabad Emberek Pártja (POL) színeiben indul, miután az őt gyűlölő irigy ellenfelei megakadályozták egy, a sikeres kampányukat megtámogató magyar párt bejegyzésében.
Természetes,hogy felhívom magyarságunkban elkötelezett közvéleményünk figyelmét erre a nem mindennapos küzdelemre, melynek egyértelmű kimeneteléről, sikeréről meg vagyok győződve,  jól ismerve a székely anyaváros polgárainak elkötelezettségét, tisztességét, tájékozottságát és hitét Székelyföld és az Anyavárosuk jövőjében.
Mélységesen bízok az újrainduló polgármester Gálfi Árpád  jól megérdemelt sikerében szeptember 27-én, mert személye, munkája és eredményei a lehető legszélesebb támogatottsággal elismertek a székely Anyavárosban Udvarhelyen.
Adja Isten, hogy így legyen!
Hajrá Gálfi Árpád, hajrá Székelyek!
Reiner Péter

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük