KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Jól” megbüntették a háború ellen, élő adásban tiltakozó orosz televíziós szerkesztőt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A moszkvai bíróság kedden 30 000 rubelre (körülbelül 293 dollárra) bírságolta a Channel One szerkesztőjét, Marina Ovsyannikovát, miután előző nap egy esti hírműsorban, élő adásban tiltakozásként egy, az orosz inváziót elítélő transzparenst mutatott fel a hírolvasó mögött, melyen propagandának nevezte a megjelenő híreket.

” Ovsyannikovát az Orosz Föderáció közigazgatási szabálysértési törvénykönyve 20.2. cikkének 2. része szerinti közigazgatási szabálysértés elkövetésében találták bűnösnek (nyilvános rendezvény szervezése vagy lebonyolítása nyilvános rendezvényről szóló értesítés megfelelő módon történő benyújtása nélkül) ” – mondta Kristina Yavkina, az osztankinói bíróság szóvivője – tájékoztatott az orosz média.

Kedden az orosz média nyomozati forrásokra hivatkozva azt állította, hogy bűnügyi elővizsgálat indult annak megállapítására, hogy Ovszjannyikova cselekedete „az orosz fegyveres erőkről szóló szándékosan hamis információk nyilvános terjesztésének minősülnek-e.”

Az Oroszországban egy a közelmúltban elfogadott törvény szerint az orosz hadseregről szóló hamis információk terjesztése  akár 15 év börtönnel és súlyos pénzbírsággal is sújtható

A “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today nyomán

Kiemelt kép: Marina Ovsyannikova © Social Media

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük