KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Óriási jelentősége van annak, hogy soha nem voltak még ennyien a Békemeneten

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ennyien még sohasem üzentek a baloldalnak, Brüsszelnek és a világnak, hogy Magyarország szuverenitásából és szabadságából jottányit sem enged, és békét szeretne – nyilatkozta az Origónak a március 15-ei eseményeket elemezve ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a nemzeti tábor újra megmutatta az erejét, és ennek óriási jelentősége van. A Századvég szakértője, a Békemenet egyik szervezője azt is kiemelte, a baloldal megint kudarcot vallott, sikertelenül mozgósított a nemzeti ünnepen. 

19 nappal a parlamenti választás előtt a nemzeti tábor hívei újra Békemenetet tartottak, míg a baloldal nagygyűlést hirdetett. Óriási volt a különbség a két rendezvény között: a Békemenetre több százezren mentek el, míg a baloldali tüntetésre csak néhány ezren.

A tömeg ereje

Ifj. Lomnici Zoltán, a Békemenet egyik szervezője, a Századvég jogi szakértője leszögezte, hogy a mindenkori Békemenetek hitvallása, így a mostanié is, a szuverenitásunk melletti töretlen kiállás, hogy nem engedünk 48-ból, számunkra prioritás, hogy béke, szabadság és egyetértés, gazdasági értelemben pedig stabilitás és kiszámíthatóság legyen Magyarországon.

Szerinte ez az orosz-ukrán háború miatt különösen aktuális. „Nehéz napokat, heteket, hónapokat élünk át; mire felocsúdtunk volna az elmúlt két év pandémiás szorításából, a keleti szomszédságunkban kitört egy fegyveres konfliktus” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

egy ilyen helyzetben megnyugtatóan hatott a Békemenet és Orbán Viktor beszéde. 

Örömtelinek tartotta, hogy a menet résztvevői mindannyian tisztában voltak azzal, hogy békére van szükség, amiként azzal is, hogy Magyarország nem sodródhat a háborúba. Ugyanakkor azt is tudták, hogy a béke és a biztonság megteremtése egy ilyen helyzetben korántsem egyszerű – írja az Origó.

Kiemelt kép: Origo fotó / 20220315 Margit híd

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: