ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA több mint egymilliárd dollárra emeli az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök további 800 millió dolláros segélycsomag rendelkezésre bocsájtását jelent be Ukrajnának, így az amerikai segélyek teljes összege már meghaladja az 1 milliárd dollárt, mióta elkezdődött a fegyveres konfliktus Oroszország és Ukrajna között.

Ezt a Fehér Ház egy meg nem nevezett, magas rangú tisztviselője nyilatkozta újságíróknak, azonban azt nem közölte, milyen felszereléseket, eszközöket tartalmaz ez a segélycsomag.

A szombaton bejelentett 200 millió dolláros csomagban azonban olyan felszerelések vannak, amely az ukrán haderőt segíti a „páncélos, légideszant és egyéb fenyegetésekkel szemben –  közölte az amerikai külügyminisztérium

Joe Biden kedden olyan, 1,5 billió dolláros kormányzati finanszírozási törvényt írt alá, amely 13,6 milliárd dolláros „humanitárius és biztonsági segítségnyújtást” tartalmaz Ukrajna számára.

„Ezzel az új biztonsági finanszírozással és a törvényjavaslatban szereplő lehívási lehetőséggel igyekszünk minél gyorsabban növelni Ukrajna bátor népének támogatását, országuk megvédésében.” – nyilatkozta Biden.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Az ukrán katonák kicsomagolják az Egyesült Államok biztonsági segítségének részeként Ukrajnának szállított katonai segélyeket, a boriszpili repülőtéren, Ukrajna, 2022. február 11. © AP / Efrem Lukatsky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: