KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így élek Oroszországban: Megélhetési kérdések (3. rész)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjött a harmadik levél Tamástól, aki úgy határozott, új életet kezd Oroszországban. Ígéretet tett nekünk, hogy hetente beszámol ottani tapasztalatairól és igyekszik bemutatni azt a világot, amiről a nyugat nem igazán szereti elmondani az igazságot. Persze lehet minket propagandával vádolni, amiért igyekszünk bemutatni azt, hogyan is él egy magyar fiatalember Oroszországban, azonban a tényeket elvitatni nem lehet.

Tamás harmadik levele:

Országváltás előtt mindenki számára – a biztonság mellett – a legfontosabb kérdést járjuk körül. Közép-európaiként elsősorban a nyugati államokba költözés a megszokott irány… én most leírom, milyen ha keletre nézünk.

Oroszország már nem az a kilencvenes évekbeli közeg, ami sokaknak megragadt róla. A nyugati sajtó is szereti ekként bemutatni…

Az Oroszország elleni szankciók működnek… mondta Josep Borell, az európai diplomácia zseniális vezetője…

Megmutatom nektek hogy is néz ez ki a gyakorlatban!

Ma Oroszországban egy átlagos kőműves szakmunkás régiótól függően 70.000 és 120.000 rubel között keres. Átlagosan körülbelül 600 és 700 ezer forintot visznek haza. Egy bolti eladó ugyanitt 40.000-80.000 között keres. Ez átlag 280 ezer és 560 ezer forint közötti. Átlag 380 ezer a keresetük. Magyarországon ehhez hasonló bér társul, itt nincs számottevő differencia. Ez a nettó fizetés… ha akarsz és tudsz dolgozni azonnal kapsz állást, a munkanélküliség még sose volt ilyen alacsony Oroszországban. A tavasszal elinduló infláció gyakorlatilag megszűnt már nyár elején, az árak közel fél éve nem emelkednek!

Ehhez képest az árak jóval (!) alacsonyabbak.

Üzemanyag árak: 350 forint/liter

(ársapka nélkül, ami ki tudja meddig tartható Magyarországon…)

https://skolko–stoit-ru.turbopages.org/skolko-stoit.ru/s/skolko-stoit-elektroenergiya/

Tojás: 500 forint/10 darab

Építési anyagok: átlagban a fele (OSB lap például a negyede)

Halkonzervek: 210 forint/darab

Alma: 140 forint/kg

Paradicsom: 200 forint/kg

Ez is érdekelheti:  Valóra válhat Zsirinovszkij egykori próféciája az új háborúról?

Szőlő: 370 forint/kg

Krumpli: 140 forint/kg

Hagyma: 120 forint/kg

Félkész, rántott csirkehús 1400 forint/kg

Tábla csoki: 300 forint/darab

Tészták: 320 forint/kg

Kenyér: 280 forint/0,5kg (teljes kiőrlésű)

(Szerk. megjegyzése: a fenti termékek internetes áruházban történő vásárlásokra vonatkoznak, itt is eltérőek lehetnek az árak ugyanúgy, mint magyar viszonylatban.)

Végezetül pedig jöjjenek azok a termékek amik ugyanannyiba kerülnek vagy esetleg drágábbak, mint az Unióban: a szépségápolási termékek és elektronikai eszközök egy része, a tejtermékek, az alkohol, valamint a gépjárművek… csak ugye azért, mert nem veszel új autót vagy TV-t még nem halsz éhen és nem fagysz szét a hideg lakásodban… ilyen ez Maslow piramis. A nyugati értelmiség árulásának közepette elfelejtette az élet rendjét…

Tudnotok kell, hogy azért a magyarországi árakat szemléztem, mert ez életszerűbb számotokra. A helyzet semmivel nem jobb az Unió más részein, sőt… sajnos ezen folyamatokat egy globális világban akarata ellenére sem tudja a magyar kormány érdemben alakítani. Az összehasonlításban törekedtem az olcsóbb termékek megtalálására, azonban tudnotok kell, hogy itt ezeknek a minősége is nagyon jónak mondható, a zöldség-gyümölcs felhozatal színvonala egészen megdöbbentő, ahogy az ízük is más (más a termelési technológia).

A felhasznált adatok linkjeit a leírásban megtaláljátok.

Tehát nem árt tisztában lenni a valósággal, mielőtt bárki is azt gondolná, hogy Oroszország egyenlő a Szovjetunióval, vagy hogy megrekedt volna abban az időszakban, amikor a ’90-es években gyakorlatilag gazdaságilag teljesen kifosztották!

Tamás

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Így élek Oroszországban: Egy magyar család kiköltözése (1. rész)

Így élek Oroszországban: Civil kurázsi a szevasztopoli ukrán terrortámadás után (2. rész)

Utazás Russellel: Meglepődtek a nyugati youtuberek azon, amit Russell mutatott egy moszkvai szupermarketben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük