KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Három külföldi zsoldos ellen emeltek vádat – halálbüntetésre számíthatnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Donyecki Népköztársaságban befejeződött a nyomozás két brit és egy marokkói zsoldos ellen, akiket azzal vádolnak, hogy Ukrajna oldalán részt vettek egy büntetőakcióban.

A DAN hírügynökség közleménye szerint:

„A DPR Legfőbb Ügyészségének Vizsgálati Osztálya befejezte nyomozást a külföldi zsoldosok – Sean Pinner és Andrew Hill , valamint a Marokkói Királyság állampolgára, Saadoun Brahimmal szemben.”
A nyomozás megállapította, hogy a vádlottak zsoldosként, tehát pénzért vettek részt Ukrajna fegyveres agressziójában a Donbászban. A külföldiekkel szemben civilek ellen elkövetett bűntettek, a hatalom erőszakos megszerzése vagy erőszakos megtartása és terrorista tevékenység folytatása a vád.

A büntetőügyet érdemi elbírálásra a bíróság elő terjesztették. A hírügynökségi közlemény szerint, a háborús helyzet miatt fennálló hatályos büntetőjog rendelkezései alapján a zsoldosokra akár halálbüntetés is kiszabható.

A DPR Legfőbb Ügyészsége felszólította az ukrán fegyvereseket és a külföldi zsoldosokat,hogy hagyjanak fel a kijevi rezsim által szított bűncselekmények végrehajtásával és tagadják meg a Donbass polgári lakossága ellen folyó háborúban való részvételüket.

Ez is érdekelheti:  Durván nekiment Gyurcsánynak a DK volt alelnöke is

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük