KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden: Nem kizárt, hogy Ukrajnának végül le kell majd mondania területekről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok nem fog beleszólni, ha Ukrajna területveszteséggel zárja le a háborút.

New York Post arról ír, hogy Joe Biden amerikai elnököt egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy szerinte Ukrajnának fel kellene-e adnia területeket, hogy újra béke legyen az országban.

Joe Biden erre azt a választ adta, hogy kezdettől fogva úgy gondolta, hogy semmilyen döntést nem szabad Ukrajnával kapcsolatosan kívülről hozni, hiszen az ő országukról van szó, így nekik kell arról is dönteniük, hogy milyen megállapodások mentén zárják le a harcokat – idézte a cikket a Portfolio.

Ugyanakkor hozzátette:

„Előbb-utóbb lesz valamilyen megállapodás majd a tárgyalások alapján. Nem tudom, mi lesz majd benne, senki nem tudja most még. De addig is, olyan helyzetbe fogom hozni az ukránokat, hogy meg tudják magukat védeni” – mondta Joe Biden amerikai elnök.

Amerikai szószólok is beszéltek a területek feladásáról

Tehát nem zárta ki, hogy végül egy olyan megállapodás születik majd, amelynek kapcsán Ukrajna lemond egyes területekről, viszont összességében az az álláspont, hogy

az Egyesült Államok nem fog beleszólni, ha Ukrajna területveszteséggel zárja le a háborút.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a háború eleje óta egyértelműen azon az állásponton van, hogy Ukrajna nem adhat fel „egy négyzetmétert sem az oroszoknak” – emlékeztetett a portál.

Korábban több amerikai politikai szószóló is javasolta, hogy Ukrajna mondjon le egyes területekről a béke érdekében, a leghíresebb közülük talán Henry Kissinger egykori külügyminiszter volt – hangsúlyozták.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: