KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Francia lap: Macron „pánikba esett” a kiszivárgott ukrajnai jelentések miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az, hogy Emmanuel Macron francia elnök arról beszélt, hogy esetleg csapatokat küldene Kijev megsegítésére, három, a francia hadsereg által készített értékelés is ösztönözhette, amelyek borzalmas képet festettek az ukrajnai konfliktusról – írja a Marianne magazin.

A jelentések, amelyek valahogyan a hetilap birtokába kerültek, azt állították, hogy Ukrajna a 2023-as sikertelen offenzívában elvesztette a nyugaton kiképzett haderejét, elfogytak a mozgósítható emberei, és a legutóbbi avdejevkai vereség azt mutatja, hogy nem is tudja tartani a frontot Oroszországgal szemben.

“Ukrajna katonailag nem tudja megnyerni ezt a háborút” – zárul az első jelentés, amely 2023 őszén, Kijev katasztrofális szárazföldi offenzívája után készült, és amely az orosz erőket dicséri, mint a védekező hadműveletek lefolytatásának új “taktikai és technikai” elemek lebonyolításának formáját, miközben lerombolja a “hústámadások” médiamítoszát.

Ha a Nyugat továbbra is katonai megoldásra törekedne Ukrajnában, az “a legsúlyosabb elemzési és ítélőképességi hiba” lenne – áll a titkos dokumentumban a Marianne szerint.

A második jelentés, amely a 2024-es kilátásokat vázolja fel, azt mondja, hogy Kijevnek havonta 35 ezer emberre van szüksége, de ennek “kevesebb mint a felét” képes összeszedni, míg Oroszország havonta 30 ezer önkéntest toboroz. Eközben a 2023-as offenzíva “taktikailag megsemmisítette” Kijev 12 harcoló dandárjának a felét.

“A Nyugat tud 3D nyomtatókat biztosítani drónok vagy lőszerek gyártásához, de soha nem lesz képes embereket nyomtatni” – áll a jelentésben.

Az egyik megoldásként azt tanácsolta, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába, hogy hátországi támogatói feladatokat lássanak el, felszabadítva az ukránokat a frontvonalbeli feladatok elvégzésére.

A második jelentés azt is elismerte, hogy a nyugati különleges erők és “civil ruhás katonák” a hivatalosan elismertnél jóval nagyobb számban vannak jelen Ukrajnában, köztük “jó néhány brit,” valamint az ukránokat kiképző francia haditengerészeti kommandósok.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

A harmadik és egyben legutóbbi jelentéstől, a francia megfigyelők “hideg verítékben” fürödtek, mivel az az avdejevkai csatát az ukrán erők “megfutamodásának” minősítette. A jelentés részletezte azt is, hogy Oroszország hogyan változtatta pokollá az ukránok számára a harcteret azzal, hogy hatalmas siklóbombákkal tarolta a frontot, naponta több mint 1000 halálos áldozatot okozva ezzel a csapatoknak. A francia dokumentum a február 17-i ukrán visszavonulást is “hirtelennek és felkészületlennek” minősítette.

Február végén Macron a NATO-tagok előtt azzal érvelt, hogy az Ukrajna megsegítésére vonatkozó minden lehetőségnek “az asztalon kell lennie”, utalva ezzel a szárazföldi csapatok küldésének lehetőségére. Az ötletet azonban a NATO tagállamok többsége nyilvánosan elutasította.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: A 3. rohamdandár ukrán katonája 122 mm-es aknavetőt lő ki az orosz állások felé a frontvonalnál, Bahmut közelében, Donyeck régióban, Ukrajnában. ©  AP Photo/Alex Babenko

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük