KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron: nem zárható ki, hogy NATO-csapatok érkeznek Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök szerint nem zárható ki, hogy a NATO-tagok és más szövetségesek csapatokat vezényeljenek Ukrajnába, mert a nyugati hatalmaknak semmitől sem szabad visszariadniuk annak érdekében, hogy Oroszország ne győzze le a kijevi erőket.

“Ma nincs konszenzus arról, hogy hivatalos módon csapatokat küldjünk a terepre”

– mondta Macron újságíróknak, miután hétfőn Párizsban vendégül látta az európai vezetők találkozóját.

“De a dinamikát tekintve nem zárhatunk ki semmit. Mindent meg fogunk tenni, ami szükséges ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút”.

Franciaország azért adott otthont az Ukrajnát támogatók hétfői csúcstalálkozójának, hogy demonstrálja a szilárd támogatást és az európai egységet azon aggodalmak közepette, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai támogatás megszűnhet, különösen, ha Donald Trump megnyeri az idei elnökválasztást. Macron elmondta, hogy bár Ukrajna európai szövetségesei el akarják kerülni, hogy a konfliktus közvetlen háborúvá eszkalálódjon Oroszországgal, abban egyetértenek, hogy többet kell tenniük annak érdekében, hogy Moszkva ne győzzön.

“Számba kell vennünk a helyzetet, és fel kell ismernünk, hogy a kollektív biztonságunk forog kockán” – mondta a francia államfő. “Fokoznunk kell a tempót. Oroszország nem győzhet, nemcsak Ukrajna miatt, hanem másodszor, ezzel biztosítjuk a kollektív biztonságunkat a mára és a jövőre nézve” – mondta.

Ez is érdekelheti:  Fico: A Nyugat a „legrosszabb forgatókönyvet” készítheti elő Ukrajnában

Macron megjegyezte, hogy azok a szövetségesek, akik ma azt mondják, hogy “soha, de soha” a közvetlen csapatok Ukrajnába vezényléséről, azok ugyanazok, akik korábban kizárták a később átadott katonai támogatásokat, köztük a nagy hatótávolságú rakéták és vadászgépek eszkalációját. “Két évvel ezelőtt az asztal körül sokan azt mondták, hogy sisakokat és hálózsákokat fogunk felajánlani, most pedig azt mondják, hogy többet kell tennünk, hogy rakétákat és harckocsikat juttassunk Ukrajnába. Alázatosnak kell lennünk, és fel kell ismernünk, hogy mindig hat-nyolc hónapot késtünk, ezért megtesszük, ami szükséges a célunk eléréséhez” – mondta.

A hétfői találkozón képviselt nemzetek között széles körű egyetértés van abban, hogy a szövetségeseknek több segítséget kell nyújtaniuk Ukrajnának, és gyorsabban kell lépniük – állította Macron.

“Nem állunk háborúban az orosz néppel, de nem hagyhatjuk, hogy Ukrajnában győzzön” – mondta, hozzátéve: “Eltökéltek vagyunk, hogy mindent megteszünk, ameddig szükséges. Ez a legfontosabb tanulsága ennek az estének”.

Washington a múlt hónapban kifogyott az Ukrajnának szánt pénzügyi keretből, miután a kongresszus által jóváhagyott 113 milliárd dolláros csomagot elhasználta. Joe Biden amerikai elnök további 60 milliárd dolláros ukrajnai támogatást kér egy rendkívüli törvényjavaslat részeként, amely Izrael és Tajvan támogatását is tartalmazza. A konzervatív republikánus törvényhozók ellenezték az Ukrajnának nyújtott további segélyek jóváhagyását, mondván, hogy Biden csupán meghosszabbítja a konfliktust anélkül, hogy változtatna annak kimenetelén. Trump azt állította, hogy gyorsan véget vetne a válságnak, tárgyalóasztalhoz kényszerítve az ukrán és az orosz elnököt.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Zelenszkij és Macron Párizsban / Fotó: Ludovic Marin/AFP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Macron: nem zárható ki, hogy NATO-csapatok érkeznek Ukrajnába

  1. ELMENT AZ ESZE ENNEK A MACSKAEVONEK.MÉG MINDIG NAGYNAK HISZI MAGÁT. PEDIG CSAK EGY MEGTÉPETT KUKORI ..BIZTOS TOBBET ETT A CICÁKBOL ÉS MEGTERHELTE AZ ELMÉTLENSÉGÉT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük