KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz első!” – újabb magyarellenes kirohanás Kárpátalján

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hétfőn sok kárpátaljai kapott fenyegető, magyarellenes üzeneteket SMS-ben és a Telegramon, egy internetes üzenetküldő csatornán keresztül. Az érintettek az üzeneteket ukránul és magyarul is megkapták – írta meg a Magyar Nemzet.

»Magyarok késhegyre!«, »Gyorsan meneküljetek hazaárulók!«, »A magyarok paraziták!«, »Takarodás Ukrajnából«!, »Aki nem fut el, az lesz az első!«.

Ilyen, és ehhez hasonló tartalmú obszcén üzeneteket kaptak hétfőn a kárpátaljai magyarok. Gyanítható, hogy nem véletlenül időzítették a fenyegető üzeneteket hétfőre, ugyanis a legnagyobb ukrajnai magyar érdekvédelmi szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség éppen aznap ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját.

A sok esetben halásos fenyegetéseket is tartalmazó üzeneteket kazah, bosnyák és kirgiz számokról küldték.

Az ukrán kormányhoz közelálló újságírók szerint orosz provokációról lehet szó, amelynek célja, hogy megossza az ukránokat és a kárpátaljai magyarságot. Kárpátalja kormányzósága azt tanácsolja, hogy, aki ilyen üzenetet kap, az blokkolja a küldőjét. Az ukrán kormány részéről, a rövid tájékoztatón túl ez idáig sem elhatárolódás, sem pedig a bűnösök kézre kerítésére vonatkozó ígéret nem hangzott el.

Mandiner

 

Ez is érdekelheti:  Szétlőtték az oroszok Macron zsoldosait

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “„Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz első!” – újabb magyarellenes kirohanás Kárpátalján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük