KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A németek közölték, hogy senki nem támogatja Macron ötletét – reagálta Kreml is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Boris Pistorius német védelmi miniszter kizárta, hogy német csapatokat Ukrajnába küldjenek és közölte, hogy információi szerint senki sem támogatja Emmanuel Macron francia elnök ötletét.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a francia elnök azt mondta, hogy a nyugati vezetők megvitatták a katonai egységek Ukrajnába küldésének lehetőségét. Szerinte ebben a kérdésben ugyan nincs egyetértés, de „semmi sem zárható ki”.
A Kreml is reagált Macron kijelentésére. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban világosan és egyértelműen fogalmazott:
Nyugati kontingensek Ukrajnába küldése közvetlen katonai összecsapáshoz vezet Oroszország és a NATO között
– jelentette ki Peszkov.

“Ebben az esetben már nem valószínűségről, hanem elkerülhetetlenségről kell beszélni. Ezt így fogjuk értékelni. És ezeknek az országoknak ezzel tisztában kell lenniük. Ugyanakkor fel kell tenniük maguknak azt a kérdést, hogy egy ilyen lépés megfelel-e országaik és polgáraik érdekeinek”

– fogalmazott az orosz elnöki szóvivő.

Peszkov a továbbiakban fontos és új elemnek nevezte magát azt a tényt, hogy megvitatták “néhány kontingens Ukrajnába küldésének lehetőségét a NATO-országok részéről”. Ugyanakkor a francia elnök beszédében minden más részlet így vagy úgy, de már elhangzott – tette hozzá Peszkov.

Ez is érdekelheti:  Le Pen: Macron felelőtlen és hadvezért játszik

Moszkva mindemellett azt is rögzítette, hogy Európában nincs egyetértés a katonai egységek küldésének kérdésében – folytatta Peszkov. Továbbá Peszkov megjegyezte azt is, hogy a párizsi találkozón részt vevő országok józanul értékelik egy ilyen akció várható következményeit

Hozzátette, hogy a Kreml jól ismeri Macron kitartó álláspontját arról, hogy stratégiai vereséget kell mérni Oroszországra.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök a párizsi Elysee elnöki palotában, 2023. november 9-én. © Ludovic Marin, AFP

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A németek közölték, hogy senki nem támogatja Macron ötletét – reagálta Kreml is

  1. Felmerült, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen. Szerintem most b@szta el ezt a lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük