KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fogyasztói visszaesés és rekord takarékoskodás Németországban

Negatív hatással vannak a németországi fogyasztói hangulatra az emelkedő árak.

A Német Marketingkutató Ügynökség (GfK) ma arról számolt be, hogy júliusban az általános fogyasztási index további 1,2 ponttal 27,4-re csökken, ami 1991 óta az eddigi mért legalacsonyabb érték – írja a Deutsche Welle.

Jelentősen emelkedtek a megélhetési költségek, ami erős negatív hatással van a fogyasztói hangulatra. Ez a tendencia az elmúlt hét hónapban már ötödik alkalommal figyelhető meg. A fogyasztók továbbra is attól tartanak, hogy a német gazdaság recesszióba süllyed

– kommentálta a borongós gazdasági előrejelzést a GfK.

Az Ukrajna körüli geopolitikai válság miatt megszakadt ellátási láncok problémái komoly akadályokat gördítenek a németországi termelés elé. Emellett a magas infláció a magánfogyasztás csökkenésével fenyeget, mint az ország gazdasági növekedésének egyik fontos pillére.

A helyi fogyasztók vásárlási hajlandósága folyamatosan csökkent, ami mínusz 13,7 pontra esett. Ennél alacsonyabb értéket utoljára a pénzügyi és gazdasági válság idején, 2008 októberében tapasztaltak.

„Ha a magánháztartások lényegesen többet költenek energiára és élelmiszerre, akkor ennek megfelelően kevesebb anyagi forrás áll rendelkezésükre. Főleg a nagy vásárlásoknál”
– magyarázta a GfK.  

Christian Lindner német pénzügyminiszter korábban arra figyelmeztetett, hogy súlyos gazdasági válság fenyeget az országban és arra is felszólította polgártársait , hogy készüljenek fel egy elhúzódó, akár több éves recesszióra.
 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük