KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fogyasztói visszaesés és rekord takarékoskodás Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Negatív hatással vannak a németországi fogyasztói hangulatra az emelkedő árak.

A Német Marketingkutató Ügynökség (GfK) ma arról számolt be, hogy júliusban az általános fogyasztási index további 1,2 ponttal 27,4-re csökken, ami 1991 óta az eddigi mért legalacsonyabb érték – írja a Deutsche Welle.

Jelentősen emelkedtek a megélhetési költségek, ami erős negatív hatással van a fogyasztói hangulatra. Ez a tendencia az elmúlt hét hónapban már ötödik alkalommal figyelhető meg. A fogyasztók továbbra is attól tartanak, hogy a német gazdaság recesszióba süllyed

– kommentálta a borongós gazdasági előrejelzést a GfK.

Az Ukrajna körüli geopolitikai válság miatt megszakadt ellátási láncok problémái komoly akadályokat gördítenek a németországi termelés elé. Emellett a magas infláció a magánfogyasztás csökkenésével fenyeget, mint az ország gazdasági növekedésének egyik fontos pillére.

A helyi fogyasztók vásárlási hajlandósága folyamatosan csökkent, ami mínusz 13,7 pontra esett. Ennél alacsonyabb értéket utoljára a pénzügyi és gazdasági válság idején, 2008 októberében tapasztaltak.

„Ha a magánháztartások lényegesen többet költenek energiára és élelmiszerre, akkor ennek megfelelően kevesebb anyagi forrás áll rendelkezésükre. Főleg a nagy vásárlásoknál”
– magyarázta a GfK.  

Christian Lindner német pénzügyminiszter korábban arra figyelmeztetett, hogy súlyos gazdasági válság fenyeget az országban és arra is felszólította polgártársait , hogy készüljenek fel egy elhúzódó, akár több éves recesszióra.
 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: