KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Finnország kerítés építésébe kezdett az orosz határon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megkezdődött a kerítés építése a finn-orosz határon az Imatra-Svetogorszk határátkelő közelében – jelentette a közszolgálati YLE.

„Földmunkákkal kezdődött meg az orosz határon a kerítés építése. Hétfőn az imatrai határátkelő mindkét oldalán fákat vágtak ki”

– áll a jelentésben.

A hírek szerint Imatra térségében először egy három kilométeres próbaszakaszt fognak megépíteni – adta hírül a RIA Novosztyi.

A kerítés mellett utat építenek a határőröknek és a javítási munkálatoknak; egyes területeken világítást és hangosítást szerelnek fel – olvasható a jelentésben.

A finn kabinet a 2023-as költségvetésben 139 millió eurót különített el az orosz határon lévő kerítés megépítésére. A határőrség becslései szerint ez az összeg mintegy 70 kilométernyi határkerítés megépítésére lesz elegendő.

Ebből 52 kilométer Finnország délkeleti részén épül, ahol az utasforgalom szempontjából a legnépszerűbb határátkelőhelyek találhatók, nyolc kilométernyi Észak-Karéliában, öt kilométer pedig Kainuu és Lappföld területén. Az építkezés 2023 és 2024 között valósul meg – pontosították a határőrök.

Kiemelt kép: Oroszország és Finnország határa. Archív fotó / © RIA Novosti / Alekszej Danicsev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Századvég: Kudarcok sorozata és elégedetlenség kíséri Ursula von der Leyen EB-elnökségét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük