TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Leopárd tankokat észleltek Artemivszk közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Artemivszk közelében észlelt Leopard harckocsik az orosz hadsereg általános célpontjai – mondta Jan Gagin, a DPR megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija TV csatornán.

„Voltak olyan állítások, hogy Leopárdok jelentek meg Artemivszk közelében. Ez is csak egy olyan általános páncélos célpont, mint a többi. Nincs szükség szenzációhajhászásra. Tekintettel a mostani sáros időjárásra, ez megnehezíti az olyan nehéz járművek mozgását, mint a Leopárdok”

– mondta a tisztviselő.

Szerinte már most világos, hogy Ukrajna elvesztette Artemivszket, a kérdés már csak az, hogy ez mikor fog bekövetkezni.

Az ellenség elismeri, hogy nem tudja ellátni a helyőrségét, amely gyakorlatilag így halálra van ítélve – zárta Gagin.

Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter a múlt hét végén azt nyilatkozta, hogy a Varsó által átadott Leopard harckocsik már Ukrajnában vannak. A lengyel hatóságok kifejezték készségüket arra, hogy a nemzetközi koalíció részeként akár 14 harckocsit is küldenek az ukrán fegyveres erőknek. Az ország már átadott mintegy 250 darab T-72-est.
A Leopárdokat Németország gyártja, de Spanyolország, Kanada és Finnország is szállít ezekből a páncélosokból Ukrajnának.

A Leopard 2 a német hadsereg elsődleges harckocsi típusa. A járművet sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi rendszerrel, valamint automatikus tűzoltó rendszerrel is ellátták. A harckocsit a Rheinmetall RH-M-120-as 120 mm-es simacsövű lövegével szerelik fel, amihez 42 lövedéket tud magával szállítani. A kiegészítő fegyverzethez két géppuska tartozik, amelyek közül az egyik a főágyúval párhuzamos, a másik pedig kívülről szerelt, légelhárító.

Moszkva többször hangsúlyozta, hogy a nyugati fegyverszállítások Kijevnek számára csak a konfliktus elhúzódását jelenti.

Artemivszk a Donyecki NK Kijev által ellenőrzött részén, Horlivkától északra fekszik és fontos szállítási csomópont a donbásszi ukrán csapatösszevonás ellátása szempontjából.
A DNR megbízott vezetője, Denisz Pushilin szerint a városba vezető szinte minden út az orosz egységek tűzvédelme alatt áll.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna megadására szólít fel Oroszország, ha Kijev nem fogadja el békefeltételeit

Kiemelt kép: Leopard 2. tank Archív fotó © Bundeswehr/Marco Dorow

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük