KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Idegen volt a moszkvai térségben lezuhant drón

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A moszkvai területen lévő Gubasztovo falu közelében egy gázelosztó állomás közelében lezuhant drónról kiderült, hogy nem orosz illetőségű – közölték a nyomozóhatóságok a TASZSZ-szal. Pontosították, hogy az UAV-t nem orosz egységek szerelték fel.

A lezuhant drón nem tartozik az orosz egységek felszereléséhez. Kiderült, hogy külföldi – mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

A Mash nevű Telegram-csatorna szerint az UJ-22 légiharcászati drón – amelyet Ukrajnában gyártanak -, Kolomnában zuhant le. A Mash forrása szerint a drónból kifogyhatott az üzemanyag, aminek következtében hirtelen magasságot vesztett, és megsérült a szárnya, miután egy fával ütközött.

Andrej Vorobjev, Moszkva régió kormányzója megerősítette a drón lezuhanását a kolomnai városrészben, és feltételezte, hogy a drón célpontja polgári infrastruktúra volt. Elmondása szerint az incidensnek nem voltak áldozatai és károk sem keletkeztek. Az FSZB és más illetékes hatóságok vizsgálják az eset körülményeit. Arról is beszámoltak, hogy a drón a voszkreszenszki gázkompresszorállomás közelében zuhant le.

Kiemelt kép: Mash Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: