KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb pedofilbotrány: politikus kezén kattant a bilincs

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pedofília gyanújával tartóztatta le tegnap este a rendőrség Kovács Gábort, az LMP egykori politikusát. Az ellenzéki párt egykori képviselője egy 14 év alatti kisfiúval fajtalankodhatott.

Elfogta és őrizetbe vette az LMP pedofília miatt körözött volt politikusát a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. Az információt a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy a férfira tegnap este csaptak le Vas vármegyében az egyenruhások.

Lapinformációk szerint Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt.

Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP színeiben indult a következő választáson.

Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja is volt. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi közgazdászként végzett Pécsett, és korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.

Az LMP-s politikus jelöltsége idején kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Az LMP a körözés hírének kirobbanása után közleményében azt közölte, hogy a férfi 2017 decembere óta nem tagja a pártnak – olvasható a Magyar Nemzetben.

(Magyar Nemzet)

Kiemelt kép: illusztráció

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: