BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico: Szlovákia megvédi Magyarország uniós szavazati jogát

Szlovákia nem fogja hagyni, hogy Ukrajna támogatói az EU-ban azért büntessék Magyarországot, mert megvédi nemzeti érdekeit – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök keddi budapesti látogatásán, ahol találkozott kollégájával, Orbán Viktorral – írja a Russia Today.

A támogatási ígéret a február 1-jei rendkívüli EU-csúcs előtt hangzott el, amelyen a vezetők a blokk közös többéves költségvetésének javasolt „kiigazításairól” tárgyalnak.

A múlt hónapban Magyarország megvétózta az Európai Bizottság azon tervét, hogy négy év alatt 50 milliárd euró (54 milliárd dollár) összeggel támogassa Ukrajnát. Egy 120 uniós törvényhozóból (EP képviselő – szerk.) álló csoport a múlt héten petíciót írt alá, amelyben azt sürgetik, hogy Magyarországot fosszák meg szavazati jogától.

Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Fico kijelentette, hogy amíg ő vezeti a szlovák kormányt, nem engedi meg, hogy „ilyen támadást intézzenek Magyarország ellen”. Elmondta, hogy Szlovákia osztja Magyarország aggodalmát az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban, és támogatja Budapest álláspontját, hogy Kijevnek az EU-ból érkező bármilyen finanszírozása éves alapon történjen, amit rendszeresen felül kell vizsgálni.

A feltételek „racionálisak és észszerűek” – mondta Fico. A Kijevet támogatók

„nem várhatják el egy olyan országtól, amelytől pénzt vettek el, hogy pénzt adjon egy másik országnak”

– hangsúlyozta a magas rangú tisztviselő. „Ez nem tisztességes, nem igazságos”.

Magyarország szembeszállt Brüsszellel és számos uniós tagállammal, azzal érvelve, hogy Ukrajna nyugati felfegyverzése nem képes megszüntetni az Oroszországgal szembeni ellenségeskedést. A Moszkva ellen megtorlásként bevezetett gazdasági korlátozások több kárt okoztak az EU-nak, mint Oroszországnak – érvelt Orbán.

Fico, aki tavaly októberben, pártja választási győzelmét követően került a szlovák kormány élére, elődei politikájához képest fordulatot vitt véghez az ukrán kérdésben. Orban a sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy vendégével a legtöbb uniós ügyben egyetértettek, és Magyarország valamint Szlovákia érdekei „legalább 99 százalékban” azonosak.

Ez is érdekelheti:  Na, ezt nem mondhatja el magáról a NIF

A szlovák államfő kijelentette, nem hisz abban, hogy az ukrajnai konfliktust katonailag meg lehetne oldani. Ennek folytatása emberek további százezreinek halálát fogja okozni – jósolta Fico majd hozzátette, hogy szláv etnikumúként „fáj nekem, hogy a szlávok egymást ölik”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Robert Fico és Orbán Viktor szlovák és magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján 2024. január 16-án Budapesten / © Kummer János / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Fico: Szlovákia megvédi Magyarország uniós szavazati jogát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük