KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felgyorsult az infláció Észtországban: drágul az áram, a gáz és az élelmiszer

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Áprilisban éves viszonylatban 18,8%-ra gyorsult az infláció Észtországban. Erről az ország Statisztikai Minisztériuma számolt be.

„Észtországban a fogyasztói árindex 18,8%-kal emelkedett áprilisban az előző év azonos időszakához képest. Márciushoz viszonyítva 3,6%-kal emelkedett az árindex. Az áruk éves alapon 14,4%-kal drágultak, a szolgáltatások pedig 27,8%-kal” – áll a jelentésben.

A minisztérium szerint a fogyasztói árindexet leginkább a lakhatáshoz kapcsolódó árváltozások tették ki, amelyek az index összesített növekedésének több mint 40%-át adták. A lakossági villamos energia 119%-kal, a hőenergia 57,7%-kal, a hálózati gáz ára 237,2%-kal emelkedett.

Az élelmiszerek közül éves szinten a leginkább a burgonya (134,3%-kal), a növényi olajok (57%-kal), a liszt és a gabonafélék (37,7%-kal), a tészta (36,9%-kal), a tojás (34,8%-kal) és a friss hal (30,7%-kal) ára emelkedett. A jelentés szerint a benzin 32,5%-kal, a gázolaj 48,6%-kal drágult.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ilaria Salis, az olasz kommunista terrorista ügye önmagában elég indokot szolgáltat arra, hogy elgondolkozzunk az EU-tagságunkon

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük