KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

“Ez egy jel”: Nuland lemondása a változás szele Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes lemondása az ukrajnai konfliktus közelgő végét jelzi – írta Kim Dotcom német-finn vállalkozó, a legnagyobb fájlcserélő szolgáltatás, a Megaupload egykori tulajdonosa az X közösségi oldalon.

“Ez egyértelmű jele annak, hogy az amerikai proxy-konfliktus Ukrajnában a végéhez közeledik. Oroszország győzött. A Nyugat vesztett”

– jegyezte meg.

Dotcom hangsúlyozta, hogy Nuland Ukrajna-projektje megbukott, és több ezer áldozatot követelt az egykori szovjet köztársaságban, valamint tönkretette az országot. Emellett – tette hozzá – az amerikai külügyminiszter-helyettes asszonyra mindenki úgy fog emlékezni, mint az ukrajnai államcsíny szervezőjére.

“A patkány elhagyja a süllyedő hajót. <…> Vicky és háborús uszító férje milliókat keresett az amerikai proxy konfliktuson Ukrajnában”

– foglalta össze a vállalkozó.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kedden közölte, hogy helyettese, Nuland értesítette őt arról a szándékáról, hogy a következő hetekben lemond.

Victoria Nuland, akit az amerikai diplomácia oroszellenes napirendjének és Ukrajna-politikájának fő tervezőjeként tartanak számon, 35 éves pályafutását fejezi be. Leginkább az Euromajdan eseményeiben való részvételéről ismert.

A helyettes államtitkár annak idején rendszeresen látogatott Kijevbe, és felszólalt a tüntetők előtt. A diplomata Geoffrey Pyatt ukrajnai amerikai nagykövettel együtt zsemlét és szendvicseket osztogatott a kijevi puccs résztvevőinek, és részt vett a Viktor Janukovics ukrán elnök megbuktatását követő kormány kinevezésében is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes. Archív fotó / © AP Photo / Alex Brandon

 

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük