KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Süllyed a hajó? – Victoria Nuland lemond és kivonul a politikából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Victoria Nuland volt az egyik kulcsfigurája annak a folyamatnak, aminek eredménye a pillanatnyi ukrajnai állapot. Bárki, aki részt vett a Majdan puccsban, jól ismeri azt a képet, amely akkor készült róla, amikor kekszet osztogatott a Majdanon. Most úgy tűnik, hogy karrierje véget ért, ahogy az a játéktér is, amit Ukrajna jelentett számára.

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy Victoria Nuland „lemond a politikai a ügyekért felelős államtitkári tisztségéről”. Nulandot az amerikai neokonzervatívok egyik központi figurájának tartják, aki kulcsszerepet játszott a 2014-es ukrajnai puccs eseményeiben.

A képen Victoria Nuland a Majdanon 2014-ben / Fotó: Andrew Kravchenko/AP / AP

Annak idején a Majdanon történt demonstratív kekszosztogatásáról, valamint beismeréseiről vált ismertté, miszerint az USA 5 milliárd dollárt költött a kijevi puccsra. Karrierjének egy másik fénypontja ugyanerre az időszakra tehető, amikor egy lehallgatott telefonbeszélgetés történt közte és Jeffrey Pyatt, az USA akkori kijevi nagykövete között, amelyben azt mondta a nagykövet kérdésre, hogy mit fog mindehhez szólni az EU: „F*** the EU!” (finom fordításban: kapja be az EU).

A Nuland lemondásáról és visszavonulásáról szóló nyilatkozatot, minden bizonnyal Antony Blinken külügyminiszter írhatta, hiszen abban helyettesét becézgetve említi (Victoria, Toria) így fogalmaz:

„Ami Toriát igazán kivételessé teszi, az az a lelkes szenvedély, amiért harcol, amiben a leginkább hisz: a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok, és Amerika folyamatos képessége, hogy ezeket az értékeket világszerte terjessze és népszerűsítse”.

Majd így folytatja:

„A diplomaták és a külpolitikát tanulmányozók az elkövetkező években Toria ukrajnai vezetői tevékenységét fogják elemezni. Az ő erőfeszítései nélkülözhetetlenek voltak Putyin teljes körű ukrajnai inváziójával szemben. Ő kovácsolt össze egy globális koalíciót, hogy biztosítsa [Putyin]stratégiai kudarcát, és segítette Ukrajnát, hogy képes legyen a saját lábára állni – demokratikusan, gazdaságilag és katonailag is.”

Bizonyára sokan elemzik majd Viktoria Nuland szerepét az ukrajnai eseményekben, aki személyesen felelős a kijevi puccsért, ami után Ukrajnát Oroszország ellen fordították, aminek következménye lett a háború és több százezer ukrán polgár halála.

Ez is érdekelheti:  Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Victoria Nuland / Fotó: © US Department of State

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Süllyed a hajó? – Victoria Nuland lemond és kivonul a politikából

 1. Menekül a patkány a süllyedő hajóról! (Nem szívesen használok ilyen kifejezéseket, de aki több százezer ember halálát okozza, arra ez is enyhe.) Ő finanszírozta 5 milliárd dollárral a Majdan puccsot. Emlékszem, akkor volt olyan ismerősöm, aki kijárt rokonokhoz, és hallotta, hogy a „tüntetők”, valójában ultrák (ne szépítsük, nácik) egy napra az ottani egy havi bért kapták. „Az utolsó centig megérte” mondta. Elzavarták Janukovicsot, aki amúgy orosz anyanyelvű volt, nem is beszélt „ukránul”. De miért beszélt volna? Az egy tájszólás, ha kineveznek Szegedre pl egy egyetemi rektort Budapestről, az nem kell, hogy „Szögediül” böszéljön. Mellesleg Zelenszkij anyanyelve is orosz, az új hadseregparancsnoké is, aki ott is született. Aztán Porosenko felmondta a szerződést a Krími flottával, mire az oroszok egy nap alatt elfoglalták. Majd a Donbassz kért autonómiát, mire a hadsereg (ami elvileg nem országon belüli rendőrség, hanem külső támadás ellen van) elkezdte bombázni, lett 14.000 halott. Végül Putyinnál elszakadt a cérna. Megjegyzem, kinél nem? Például a törököknél is elszakadt volna, ha több ezer határon túlit legyilkolnak a görögök, hasonló helyzetben Amerikának is, a magyar példákra már gondolni se merek, nekünk nincs olyan hadseregünk, mint az oroszoknak.

  1. A szabadság a demokrácia az emberi jogok…
   AHA EMLÉKSZEK A BOMBATÖLCSÉREKRE ÉS EGY AMERIKAI SZÁRNYAS BOMBÁRA, MELYNEK TÖRTÉNETÉT INTERNETRE KIÍRTAM -….—…– ::: Magyarország elleni utolsó bombatámadás 1945. március 26. Március 26-án a 304. Wing Liberatorai Szombathely pályaudvarát bombázták.
   De, hogy kerültek az amerikai Liberátorok Szombathely fölé? Megjegyzem Bázakerettyét is bombázták, ugye az olaj miatt… hogy Oladot szülőhelyemet miért, fogalmam sincs!!!!
   HÁT KÉREM EBBŐL NEM KÉRÜNK MARADJON EZ A DEMOKRÁCIA AZ USÁÉ … HA OLYAN MAFLA A NÉPE!!!!! ..és trump ide vagy oda – kétséged ne legyen bármikor újra megismételnék – MI ma már ezt tudjuk az EMPI:

   A szabadság, a demokrácia, az emberi jogok, és Amerika folyamatos képessége, hogy ezeket az értékeket világszerte terjessze és népszerűsítse”.
   Innen: fent a link…

 2. A kazár rohadék aki zsidónak hazudja magát még időben távozik hogy Trump (győzelem esetén) 3.14-n ne rúgja!
  De sebaj van tanácsadói vagy fö-tanácsadói hely számára Jóságos Sorosgyuri bácsi bűnszövetkezeteinél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük