KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

T-72-es lőtt ki egy újabb Abrams tankot (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg egy újabb M1 Abrams harckocsit semmisített meg az oroszországi Donbasszban, amelyet az Egyesült Államok küldött Ukrajnának – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A minisztérium szerdai közleményében azt írta, hogy az Abramsot az orosz csapatok által nemrég felszabadított Avdejevka város közelében zajló harcok során semmisítették meg.

A harckocsit “egy lövéssel ütötte ki egy T-72 B3 legénysége” – közölték a tisztviselők. Hozzátették, hogy Kijev 460 katonát, valamint egy másik harckocsit, négy gyalogsági harcjárművet, két páncélozott és öt közönséges járművet, valamint egy Buk mobil légvédelmi rakétarendszert is elvesztett a térségben.

Az orosz és amerikai gyártmányú harckocsi párharcáról készült felvételeket a RIA Novosztyi osztotta meg. A videón a megsemmisült Abrams sík terepen látható. A felvételt a T-72-esből készítették, amint jól látható, hogy az ellenséges páncélosra lő, majd az felrobban.

Február végén láttak először Abrams harckocsit a donbásszi fronton. Ez néhány hónappal azután történt, hogy amerikai tisztviselők októberben közölték, hogy mind a 31 harckocsi, amelyet 2023 elejére ígértek Ukrajnának, megérkezett az országba.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: RIA Novosztyi / printscreen

 

Ez is érdekelheti:  Kuleba: Ukrajnának nincs "B" terve az USA nélkül

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük