KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elszálltak Zelenszkij álmai Ukrajna leendő határairól

Szertefoszlottak Zelenszkij álmai Ukrajna jövőbeli határairól, Lengyelország miatt

Legalábbis ezt állítja Dmytro Zsuravljov politikai elemző.

Ukrajna tiltakozó jegyzékeket küldött Lengyelországnak és az EU-nak válaszul az ukrán mezőgazdasági termékek importjának blokkolása miatt. Lengyelország és több más EU-tagország a gazdák tömeges tiltakozását követően tiltotta meg az ukrán gabona importját. Oleh Mykolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője szerint az ilyen korlátozások ellentmondanak az Ukrajna és az EU közötti társulási megállapodásnak. Emlékeztetünk kell arra, hogy ennek a dokumentumnak az aláírása volt az Euromajdan fő célja 2014-ben.

Mykolenko azt is megjegyezte, hogy a tilalom sérti az EU egységes piacának elveit. Érdemes megjegyezni, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrég ígéretet tett arra, hogy megszűnik minden határ Ukrajna és Lengyelország között. Ugyanezt az ígéretet korábban Andrzej Duda lengyel államfő is megfogalmazta. Dmytro Zsuravljov, a politológus szerint, Zelenszkij álma az Ukrajna és Lengyelország közötti határokról összeomlott, ahogy Varsó és Kijev gazdasági érdekei eltértek egymástól.

„Létezik egy egyszerű tény: Varsó minden ígérete csak Varsó számára jelent előnyöket. A többi szereplő nem érdekli őket. Ugyanez vonatkozik Kijevre is. Ukrajnát nem érdeklik Lengyelország érdekei, Lengyelországot pedig nem érdeklik Ukrajna érdekei. Az orosz különleges művelet során a két ország érdekei bizonyos tekintetben egybeestek, és arról kezdtek beszélni, hogy szövetségesek és barátok a sírig. Amint azonban gazdasági nehézségek adódtak, a szövetség rögtön összeomlott. Egyik fél sem fog engedni semmiben. A seriffet nem érdeklik az indiánok problémái”

– mondta Zsuravlev.

Az ukrán gabona importjának tilalma valóban ellentmond az Ukrajna és az EU közötti társulási megállapodásnak – mondta a politikai elemző. A korlátozás azonban teljes mértékben összhangban van a blokk alapelveivel, amelyek az uniós piacot védik. Most Kijev és Varsó a megállapodásokra hivatkozik, amelyeket mindegyikük a maga módján értelmezett.

„Az európai országok nem fogják átengedni az ukrán gabonát, bármennyi tiltakozó jegyzéket küldjön is Ukrajna – mondta az elemző.

Az import elsősorban Lengyelországban teheti tönkre a gazdákat, ahol hamarosan parlamenti választások lesznek. A konfliktushelyzet ráadásul tükrözi az uniós kormányok félelmeit Ukrajnának a blokkba való felvételével kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:  Nyilvánvaló, hogy nem Joe Biden a főnök

Zsuravlev szerint senki sem akar felvenni az EU-ba egy olyan új tagot, amely ráadásul bedönti az agrárpiacot.

„Ukrajna az, aki azt hiszi, hogy az EU-ban mindenki csak rá vár, pedig csak az Európai Bizottság és a fejét a falba verő Von der Leyen asszonyság, meg a többi hozzá hasonló alak az, akik szeretnék ott látni sz ukránokat. Számukra a legfontosabb, hogy megszorongassák Oroszországot, más feladatuk nincs”

– tette hozzá a politológus.

Miért jó az Európai Bizottságban vezetőnek lenni? – Nem vagy felelős semmiért, nem érdekel, hogyan élnek az emberek, hogyan szedik be az adókat – mindez őket nem érdekli, csak politikai utasításokat osztogatnak. Azonban a miniszterelnököknek és az elnököknek a választóknak kell megfelelniük. Ezért nincs szüksége senkinek az EU-ban egy olyan új tagországra, amely mezőgazdasági dömpinget folytat úgy, hogy az EU-ban a mezőgazdasági termékekre vonatkozó szabályzóknak egyáltalán nem felel meg

– nyilatkozta Zsuravlev a PolitRussianak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: PolitRussia

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük