A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna korlátozza a „Z” és „V” betűk használatát az autók rendszámtábláin

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna korlátozta a „Z” és „V” betűk használatát a személyre szabott rendszámtáblákban – jelentette be pénteken az ország belügyminisztériuma.

A két betűt általában az Ukrajna elleni „orosz agresszióval” hozzák összefüggésbe – indokolta az intézkedést a minisztérium. Bár a betűk nem tartoznak általános tilalom alá, mostantól nem használhatók önálló szimbólumként a rendszámtáblán, illetve nem helyettesíthetik a hasonló hangzású cirill betűket a szavakban.

A „Z” és a „V” betűk eredetileg taktikai jelölésekként jelentek meg, amelyeket az orosz csapatok különböző csoportjai használtak a felszereléseken a Moszkva és Kijev közötti ellenségeskedések kezdetén, 2022 februárjában. A szimbólumként való használatuk később vírusként terjedt el, és megjelentek a katonai művelethez kapcsolódó különféle árucikkeken és emléktárgyakon.

Ukrajna azonban tartózkodott attól, hogy egy másik, az ellenségeskedésekhez kapcsolódó szimbólumot – az „O” betűt – is célba vegye, amelyet szintén általánosan használtak orosz taktikai jelölésként.

Az, hogy nem léptek fel az „O” betűvel szemben, feltehetően abból a fakad, hogy gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a cirill „O” betűt annak latin megfelelőjétől, ami tovább nehezítené egy ilyen szabály betartatását.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: A „Z” és „V” szimbólumok Moszkvában. © Szputnyik / Anton Denisov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: