KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jelentős országok utasították vissza Washingtont, hogy szövetkezzenek vele Oroszország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

India, Brazília, Dél-Afrika, Pakisztán és más nagy feltörekvő gazdaságok visszautasították a Biden-kormány azon kísérleteit, hogy az ukrajnai konfliktus alatt az Egyesült Államokkal szövetkezzenek Oroszország ellen – jelentette a Washington Post (WaPo) a Pentagon kiszivárgott aktáira hivatkozva.

A titkos amerikai hírszerzési dokumentumok szerint, amelyeket állítólag Jack Teixeira, az amerikai nemzeti gárda katonája hozott nyilvánosságra az interneten, Indiának nem áll szándékában, hogy az Ukrajna körüli szembenállásban állást foglaljon – jelentette a lap szombaton.

A Post által látott dokumentumok egyike arra utal, hogy egy februári találkozón Ajit Kumar Doval indiai nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta Nyikolaj Patrusevnek, az orosz Biztonsági Tanács titkárának, hogy Újdelhi ellenáll annak a nyomásnak, hogy támogassa a Nyugat által támogatott, Ukrajnáról szóló ENSZ-határozatot. India “nem fog eltérni a múltban képviselt elvi álláspontjától” – biztosította állítólag Doval az orosz tisztviselőt.

Egy másik kiszivárgott dokumentum azt közölte, hogy Brazília jobban érdekelt abban, hogy közvetítő szerepet játsszon a konfliktusban, mint hogy támogassa Washingtont és szövetségeseit. Oroszország támogatja az ukrajnai válság megoldását célzó “világbékeblokk” ötletét, amelyet Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök terjesztett elő a hónap elején Kínában tett látogatása során. A dokumentum szerint Moszkva úgy véli, hogy ez ellensúlyozná a Nyugat Kijevről szóló “agresszor-áldozat” narratíváját.

Február végén Brazília fogadta Amerika ősellenségének, Iránnak a két hadihajóját, és az egyik akta szerint Lula valószínűleg azért engedélyezte a kikötést, hogy “erősítse globális közvetítőként a hírnevét, és fényezze Brazília megítélését semleges hatalomként”.

A KISZIVÁRGOTT INFORMÁCIÓKBÓL AZ IS KIDERÜLT, HOGY AMIKOR ANTONY BLINKEN AMERIKAI KÜLÜGYMINISZTER TAVALY DÉL-AFRIKÁBA LÁTOGATOTT, ÉS FELVETETTE AZ UKRÁN KÉRDÉST, HELYI TISZTVISELŐK KÖZÖLTÉK VELE, HOGY PRETORIÁT NEM FOGJÁK “MEGFÉLEMLÍTENI”, HOGY OLYAN DÖNTÉSEKET HOZZON, AMELYEK ELLENTÉTESEK AZ ÉRDEKEIVEL – ÍRTA A WASHINGTON POST.

Egy február 17-i hírszerzési akta állítólag leírta a pakisztáni miniszterelnök, Shehbaz Sharif és beosztottja közötti megbeszéléseket az Ukrajnáról szóló közelgő ENSZ-szavazásról. A dokumentum szerint a segéd felhívta a miniszterelnök figyelmét arra, hogy a nyugat által támogatott határozat támogatása Iszlámábád álláspontjának megváltozását jelezné, miután korábban tartózkodott egy hasonló tervezettel kapcsolatban. Egy ilyen lépés veszélyeztetné az Oroszországgal kötött fontos kereskedelmi és energetikai megállapodásokat – figyelmeztetett a Post által idézett elnök. Pakisztán a 23 tartózkodó ország között volt, amikor egy héttel később az ENSZ Közgyűlésben a szavazásra került sor.

Ez is érdekelheti:  Továrisi, konyec!

Ami a közép-ázsiai országokat illeti, vezetőik “szívesen dolgoznak együtt azzal, aki a legközvetlenebb eredményeket kínálja, ami egyelőre Kína” – olvasható egy másik kiszivárgott dokumentum, amelyet a lap látott.

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük