KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donáth Anna beavatkozást kért Magyarország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mielőbbi fellépést követel Donáth Anna Magyarország ellen, a politikus a Spirit FM-en fejtette ki részletesen, miért is van igen nagy szükség hazánk megbüntetésére. Az interjúban azt is elkottyintotta, hogy nem tartja kizártnak azt sem, hogy ő is elindul az elnöki posztért vívott küzdelemben.

Pert indít az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen a jogállamisági mechanizmus miatt, a témával kapcsolatban Donáth Anna a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta: amikor jogállamiságról és jogszabályok értelmezéséről beszélünk, akkor nem lehet a jogot félre tenni és csak politikai szempontból elemezni.

Az életbe lépett jogszabály használatát követeli az EP a Bizottságtól, ezért is perelték be, mert egy politikai nyilatkozat nem állhatja a jogszabály alkalmazásának útját. Majd kedvenc szavát sem felejtette el ismételgetni lelkesen, így korrupciózott egy sort, bár itt valamiért nem tért ki Cseh Katalin botrányára, ami véletlenül éppen az uniós források nem megfelelő felhasználása miatt vetett árnyékot a Momentum politikusára. Persze ez nyilván nem olyan lényeges, mint a Magyarország elleni per megindítása, aminek egyébként mindegy is, mi lesz a vége, hiszen a cél az a nyomásgyakorlás. Igen, tényleg ezt mondta. Majd szemrebbenés nélkül hozzátette, hogy bizony vannak kormányfők, akik kifejezetten arra építik a jogállamiságot lebontó politikájukat, hogy EU-s forrásokból kiépítik a gazdasági erőfölényüket, és az Európai Unió ellen mennek. Nos, nyilván nem nehéz kitalálni, hogy Donáth Anna itt Orbán Viktorra gondolt, akiről meggyőződve állítja, hogy saját érdekeire használja fel az uniós pénzeket, mit sem törődve azzal, hogy az unió alapjait képző értékeket és struktúrákat szétrombolja, ami pont az emberek védelmére szolgál. Itt ismét halkan emlékeztetnénk párttársa botrányára, ami miatt nyomozást rendelt el a hatóság. Azt is mondta, hogy “a játékszabályokat be kell tartani, az Európai Parlament pedig nem lesz hajlandó többé ilyen gyáva politikát folytatni, a jogállamiságot komolyan kell venni, ezért van szükség fellépésre az olyan kihágásokkal szemben, mint ami Magyarországon is folyik”. Ízlelgessék a mondatot, amiben Annácska saját hazája elleni fellépést sürget.

Ha ismerős a mondat, az nem a véletlennek köszönhető, hiszen Berg Dániel szintén hasonlót fogalmazott meg a CEU miatt. A PestiSrácok.hu korábban részletesen feltárta, hogy Daniel T. Berg – vagyis Berg Dániel – sem riad meg attól, hogy külföldi beavatkozást kérjen hazánk belügye miatt. Berg egy 2017-es interjúban elmesélte, hogy amerikaiként (!) nagyon fontosnak érezte, hogy „az üzenetet eljuttassuk Washingtonba”. Ennek érdekében pedig szenátorokkal is találkozott, mivel meg akarta győzni a Demokrata Párt vezetőit is arról, hogy ez egy fontos ügy, nemcsak egy kis távoli ország belügye. Majd lazán közölte, hogy ez az egész mizéria nem is a CEU-ról, hanem az amerikai értékekről szól. Most pedig Donáth Anna az európai értékek miatt kér határozott fellépést Magyarország ellen. Milyen szép…

Donáth Anna kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy bár Fekete-Győr András vezeti majd a Momentum parlamenti listáját, a többi lista-tag személye viszont később fog eldőlni. Hozzátette: nem döntött még arról, hogy indul-e a Momentum elnöki pozíciójáért, semmit sem tart kizártnak, de örül Orosz Anna jelentkezésének és hivatkozott korábbi szavaira is, mi szerint „több Annát a politikába”.

“Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható

Forrás: Pesti Srácok

Kiemelt kép: Pesti Srácok

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: