KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így lényegül eggyé magánéletünk közéletünkkel, összmagyarságunk érdekében!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Reiner Péter köszönő levele Gálfi Árpádnak, Székelyudvarhely polgármesterének és a Székelyeknek

Tisztelt Polgármester úr, Tisztelt Székely Barátaim!

Közeleg Mindenszentek és a Világítás (nálunk a Halottak) napja. Úgy hozta az élet, hogy néhai párom, Matlakovics Györgyi Székelyföldről érkezett síremlékét újra tudjuk avatni (hála Péter Péternek és Katona Ádámnak és persze még sokan másoknak is), mivel a 2004-ben elkészült síremlék elöregedett és felújításra szorult.

Október 29-én pénteken újra összegyűlünk emlékező baráti körömmel, közöttük Hegedűs Lóránt tiszteletessel,  Dévai Nagy Kamillával, Tolcsvay Bélával és még sok barátommal álljuk  majd körbe Györgyi emlékhelyét, hála a székely fafaragó mesternek Sándor Attilának, aki gyönyörű kopjafát készített, amit megszentelve, méltóképpen avatunk fel a megújult sírhelyen.

Akkor 2004-ben közel ezer barátnak és tisztelőnek volt fontos, hogy mellénk álljon múlhatatlan fájdalmamban, és Györgyikémet búcsúztassa ökomenikus közös főhajtással 2004 május végén.

Amikor meghoztam a döntést az emlékhely felújítására, újra mellém ált széles baráti köröm itthon és otthon, hogy most 29-én pénteken együtt lehessünk nemzetünk nagyrabecsült „dalos pacsirtáival” drága párom gyönyörűen megújult nyugvóhelye körül. Ezzel egyben üzenünk összmagyarságunknak, hogy érdemes és kitüntető magyarnak születni és ekként, hű szolgálattal lenni és élni közös nemzetünk iránt.

Soha nem felejtem székely barátaim egyenességét és tiszteletét, mellyel drága páromat is megtisztelték. Györgyi most is velünk van jogos és igazságos harcotokban családotokért, anyavárosotokért és a székelységért, szülőföldetek visszaszerzéséért, közösségi jogaitok
érvényesítéséért, végső soron a mindenkori igazságosságért!

Büszke voltam, amikor polgármester úr minap megküldött levelét olvashattam egy olyan megkeresésre válaszul, mely egyenes folytatása lett volna szégyenünknek 2004. december 5-ét követően. A méltán büszke és önérzetes Anyaváros nevében a polgármester higgadt és tanítani való választ adott a magyar nemzet fogalmával is küszködő botcsinálta ellenség illegitim, nyomuló vezérjelöltjének!

Soha, egy percre sem veszem le vigyázó szemem második anyavárosom közösségének, sorsának alakulásáról, ugyanis erre kötelez életem, magyarságom és a város iránt érzett elkötelezett hűségem és szolgálatom. Jogosan reménykedem sorsotok jobbrafordulásában, melyben Isten áldását kérve szerénységemmel odaállok én is, – jól értve jelenleg kialakult helyzeteteket – és egészséges derűlátással próbálom segíteni a hosszútávú megbékéléshez és az anyaváros, de az egész székelység felvirágoztatásához vezető utat. Meg vagyok barátaimmal győződve arról, hogy az igazságot jelenleg Ti képviselitek, és adja az Isten, hogy legyen erőtök a göröngyös Golgotátokon végigmenve harcolni közös nemzetünk felemelkedéséért. Ebben a jogos küzdelmetekben számíthattok rám, ránk, baráti körünkre. Ez lesz a mottónk, amikor eltávozott páromra emlékezünk majd pénteken kiemelt sírhelyén, nemzetünk kiválósága Bartók Béla emlékhelye mellett! Így lényegül eggyé magánéletünk közéletünkkel, összmagyarságunk érdekében!

Az Isten Áldja Magyarországot, Székelyföldet és a trianoni diktátum következtében jelenleg még szétszakított valamennyi Magyar Közösségünket!

Tisztelettel és hálával:

Reiner Péter
vészkorszak-túlélő és Tiszteletbeli Székely Polgár

Kiemelt kép: Attila Nagykirály Hotel

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: