KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csődöt jelentett az ukrán „Naftogaz”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán Naftogaz bejelentette, hogy az eurókötvény-tulajdonosok fizetési határidejének lejártával nem fizet a részvényeseknek – közölte a társaság Telegram-üzenetében. Megjegyzendő, hogy Kijev nem adott engedélyt a társaságnak arra, hogy teljesítse az eurókötvény-tulajdonosokkal szembeni kötelezettségeit a tőke- és kamatfizetésre, és így ténylegesen övé a felelősség a kialakult helyzetért.

2022. július 26-án lejárt az NJSC Naftogaz eurókötvény-tulajdonosok részére történő kifizetésének határideje

– ismertette a társaság.

Közölték, hogy Ukrajna kormánya nem adott engedélyt a Naftogaznak arra, hogy teljesítse az eurókötvény-tulajdonosokkal szemben fennálló kötelezettségeit a tőke- és kamatfizetésre (a 2022-es kibocsátásra), valamint a kamatokra (a 2024-es kibocsátásra).

A társaság hangsúlyozta, hogy az eurókötvényekből eredő kötelezettségek teljesítésének elmulasztása miatt a kormány megfosztotta a Naftogazt  a nemzetközi tőkepiachoz való hozzáféréstől, ezért Kijev a tiltással „valójában magára vállalta a 2022/23-as fűtési szezon földgázimportjához szükséges források előteremtését”.

Korábban a Corriere della Sera jelezte, hogy Ukrajna szeptemberben fizetésképtelenné válhat, mivel Németország lelassítja a 9 milliárd eurós segélycsomag kiutalását, amelyről a júniusi EU-csúcson döntöttek. A kiadvány megjegyzi, hogy Christian Lindner német pénzügyminiszter nem támogatja az Európai Bizottság azon szándékát, hogy az Ukrajnának nyújtott segítséget a közös európai adósság terhére finanszírozza. Berlin eddig jóváhagyta az első 1 milliárd eurós részletet, amelynek július végéig meg kell érkeznie.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  "A gyerekek ennél jóval többet érdemelnek" - bizony...

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük