KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cáfolják az amerikaiak, hogy tengeralattjárójuk behatolt az orosz vizekre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA haditengerészete szerint nem igaz, hogy tengeralattjárójuk megsértette volna Oroszország felségvizeit, de arról nem nyilatkoznak, hogy hol van

Az amerikai haditengerészet cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint egyik atommeghajtású tengeralattjárója megsértette Oroszország felségvizeit.

„Nem igaz az oroszok azon állítása, hogy a felségvizeiken műveletet hajtottunk volna végre” – mondta Kyle Raines az amerikai haditengerészet kapitánya a Reuters által közreadott szombati nyilatkozatában.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy egy amerikai Virginia osztályú, nukleáris meghajtású támadó tengeralattjárót találtak a mélyben a Kuril-szigetek partjainál, miközben Moszkva csendes-óceáni flottája gyakorlatot tartott a térségben. Az orosz hajók felvették a kapcsolatot a tengeralattjáróval, figyelmeztetve azt, hogy az orosz felségvizeken tartózkodik és azonnal távozzon, azonban az erre nem reagált, majd a megfelelő technikai rendszerek bevetésévek elűzték az amerikaiakat.

Kiemelt kép: A Virginia-osztályú USS California (SSN 781) tengeralattjáró © Getty Images 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Megsértette az orosz felségvizeket egy amerikai nukleáris tengeralattjáró

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: