KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Megsértette az orosz felségvizeket egy amerikai nukleáris tengeralattjáró

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy amerikai Virginia osztályú nukleáris meghajtású tengeralattjárót észleltek a Kuril-szigetek környékén, orosz felségvizeken – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A hajót Urup szigeténél vették észre, Miözben az orosz csendes-óceáni flotta gyakorlatozott a területen. Az orosz hajók felvették a kapcsolatot a tengeralattjáróval, figyelmeztetve, hogy az ország felségvizein tartózkodik, és azonnal hagyja azt el – közölte a hadsereg.

A tengeralattjáró azonban nem reagált a jelzésekre, mire a Marsall Shaposhnikov rombolót utasították, hogy kényszerítse az amerikai tengeralattjárót a terület elhagyására. Az orosz hajó bevetette a „megfelelő eszközöket” az amerikai tengeralattjáró ellen – jegyezte meg a hadsereg további részletek nélkül.

Nem sokkal az eset után az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy behívattak egy amerikai katonai attasét, hogy magyarázatot adjon az incidensre. Moszkva hozzátette, hogy a történtek súlyosan megsértik a nemzetközi jogot, és veszélyt jelentenek Oroszország nemzetbiztonságára. A hadsereg azt mondta, hogy fenntartja magának a jogot, hogy bármilyen biztonsági intézkedést megtegyen saját felségvizein.

Kiemelt képen: Az Egyesült Államok haditengerészetének Virginia osztályú, nukleáris meghajtású gyorstámadó tengeralattjárója indul a floridai Port Canaveralből. © Paul Hennessy / NurPhoto a Getty Images

RT nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Lázadnak az ukrán kamionosok a mozgósítási törvény ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük