ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA hisztériakeltése miatt hozták korábbra Putyin és Biden megbeszélését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem sokkal azután, hogy Putyin és Biden tegnap este telefonon egyeztettek egymással, Jurij Usakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója árult el részleteket a megbeszélésről.

Usakov egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a megbeszéléseket Washington felkérésére rendezték meg arra hivatkozva, hogy Oroszország invázióval fenyegeti Ukrajnát. A Putyin-Biden megbeszélésekre eredetileg hétfőn került volna sor – nyilatkozta Usakov.

Putyin bírálta a nyugatot azért, mert az Ukrajnát modern fegyverekkel látja el, ami ösztönzően hat Kijev hozzáállására, hogy erőszakkal próbálja megoldani az ország keleti részén kialakult konfliktust – jegyezte meg Usakov.

Usakov az Ukrajnát fenyegető orosz invázióról szóló folyamatos vádakat érintve hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok „mesterségesen gerjeszti a hisztériát”

„Az USA mesterségesen gerjeszti a hisztériát az úgynevezett tervezett orosz invázió körül, még az invázió dátumait is megnevezi, ugyanakkor a szövetségesekkel együtt fegyverekkel látja el az ukrán hadsereget… Az invázió ürügyet teremt az ukrán fegyveres erők esetleges provokációira. Mi így látjuk ezt a helyzetet”

– mondta Ushakov.

„Joe Biden szóba hozta a lehetséges oroszellenes szankciókat. Ugyanakkor nem ez a kérdés állt a meglehetősen hosszú beszélgetés középpontjában” – mondta, hozzátéve, hogy a két vezető megállapodott abban, hogy a jövőben is folytatják a tárgyalásokat.

Az elmúlt néhány hónapban a vezető nyugati tisztviselők és a média többször is azzal vádolta meg Moszkvát, hogy meg akarja támadni Ukrajnát és az állítólagos „inváziót” többször is „közelgőnek” minősítették. Az ilyen állítások alátámasztására azonban soha nem merült fel konkrét bizonyíték.

A legfrissebb ilyen jellegű „hírek” szombaton érkeztek, amikor több sajtóorgánum névtelen forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Moszkva a jövő szerdán megtámadhatja Kijevet. Oroszország következetesen tagadja ezeket a vádakat és többször is hangsúlyozta, hogy nem szándékozik megtámadni sem Ukrajnát, sem mást.

Kiemelt kép: Szputnyik / Alekszej Druzhinin 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: