KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Bild: a német kormány hazudik a Kijevnek nyújtott katonai támogatásról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német kormány szépíti a Kijevnek nyújtott és tervezett katonai támogatásokról szóló adatokat. A Bild című lap idézte a Bundestag költségvetési bizottságának egyik tagját, Ingo Gädechens (CDU), aki szerint a német kormány szépíti a Kijevnek nyújtott és tervezett katonai támogatásokról szóló adatokat.

Olaf Scholz kancellár többször is azt állította, hogy Németország összesen 28 milliárd eurót különített el Kijev katonai támogatására, illetve kötelezettséget vállalt a jövőbeni kiadásokra. A valóságban a parlamenti képviselő számításai szerint eddig csak 10,2 milliárd eurót költöttek erre a célra.

Németországnak lehetősége van arra, hogy visszakövetelje az EU-tól az Ukrajnának katonai támogatásként kiutalt összegek egy részét. Eddig 31 millió eurót kapott vissza, és Berlin további 3,4 milliárd eurót kért. Így valójában nem Németország, hanem az EU juttatja a pénz egy részét Kijevnek – írta a Bild. A Scholz által Ukrajnának ígért 6 milliárd eurós csomag másik része más országoknak és a Bundeswehr újrafegyverzésére megy. Gädechens úgy véli, hogy így a 28 milliárd euróból további 2,6 milliárd eurót lehet levonni.

A képviselő végül arra a következtetésre jut, hogy a fent említett és egyéb kiadásokat figyelembe véve a Németországtól érkező valós katonai támogatás mindössze 21,7 milliárd euró lehet, miközben a kötelezettségvállalások egy része 2028-ig húzódik, és nem tudni, mi történik ez idő alatt.

“A kancellár azt a benyomást kelti, mintha Németország már 28 milliárd euróval támogatta volna katonailag Ukrajnát. A valóságban ennek még a felét sem osztottuk ki”

– idézte a politikust a lap.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Olaf Scholz, Németország kancellárja / Forrás: PAP / EPA / Andreas Gora / POOL

Ez is érdekelheti:  Szlovák stílusú merényletre buzdított egy belga rádió műsorvezetője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük