KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden és Putyin Ukrajnáról – az amerikai szóvivő részleteket tárt föl

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője „abszurdnak” nevezte azokat, a sajtóban megjelent, állításokat, hogy az USA fölfüggesztette volna a katonai segítség nyújtását Ukrajnának. Így erről írt a Politico nevű kiadvány is, amelyik mindjárt négy forrásra is hivatkozott.

A nevezett kiadvány azt állította, hogy – a Joe Biden és Vlagyimir Putyin között Genfben esedékes megbeszélés küszöbén – Washington, „ideiglenes lépésként”, felfüggesztette a Kijevnek szánt segélycsomag kiutalását.

Az amerikai elnök szóvivője kijelentette, hogy még az orosz-amerikai csúcstalálkozó előtt Ukrajnának, 150 millió dollár értékben, átnyújtották „a biztonságát szolgáló” segélycsomagot – benne „halálos fegyvereket” is.(1) A szóvivő asszony ismertette: az amerikai fél annak az összegnek megfelelően, hiánytalanul leszállította a segélyt, mely összeget, „az ukrán területek védelmét segítő kezdeményezés” keretében, az amerikai Kongresszus korábban kiutalt.

Psaki azt is hozzátette, hogy két nappal a Putyinnal való találkozó előtt, a NATO csúcstalálkozóján Joe Biden megerősítette: továbbra is támogatni kívánják Ukrajnát abban, hogy hatékony ellenállást tanúsíthasson az „orosz agresszióval” szemben.

„Az elnök egyenesen megmondta Putyin elnöknek, hogy mi továbbra is, töretlenül támogatni fogjuk Ukrajna szuverenitását és területi integritását” – idézi Psaki szavait az Interfax.

A szóvivő asszony hangsúlyozta: „az USA tartalékalapot is létrehozott arra az esetre, ha az Ukrajna területére való orosz benyomulás tovább folytatódna”. Kijev támogatása pedig továbbra is az amerikai politika irányvonala lesz.

U-F.ru

Megjegyzés:

(1)  Az amerikai fegyverszállítások során sokáig tagadták, hogy támadó, hogy „halálos” fegyvereket szállítanának. Az így szállított fegyverek egy részére ráfogták, hogy azok védelmi fegyverek, „nem halálosak”. Védelmi fegyvereknek nevezték, például, a légvédelmi rakétarendszereket, vagy a maguk nemében a világon legjobb „Javelin” tankelhárító rakétákat. Nem halálos fegyverek – szerintük – a drónok.

Holott MINDEN ATTÓL FÜGG, MIRE HASZNÁLJÁK ezeket a fegyvereket. Légvédelmi rakétákkal óriási pusztítást lehet végezni lakóépületekben, a civil infrastruktúrában, hatékonyan lehet irtani az ellenfél katonáit TŰZSZÜNET IDEJÉN is, amikor azok a lövészárkokban, fedezékekben tartózkodnak (az utóbbi esetben egyszerre többekkel is lehet végezni). A látszólag ártalmatlan drónokat be lehet vetni az ellenség állásainak felderítésére, a rájuk leadott tüzérségi tűz korrigálására – de ugyanezt meg lehet tenni polgári célpontok támadásakor is. A Donbassz civil lakói is észrevették már, hogy mióta a drónok vannak, az ellenség tűzcsapásai pontosabbak, pusztítóbbak lettek. E sorok írójának az egyik donyecki lakótelep lakója elmondta: a drónok megjelenése csalhatatlan jele annak, hogy hamarosan megint ágyúzás lesz. Arról nem is beszélve, hogy immár légitámadásra is föl lehet használni őket.

A „Javelin” tankelhárító rakéták képesek átütni a harckocsik páncélzatát, és szénné égetni a benne ülőket. Be lehet azonban ezeket is vetni a polgári lakosság ellen is: nincs az a betonfal, ami megvédené tőlük az ott tartózkodókat. Az egyenként több tízezer dollárba kerülő rakéták ilyen célú bevetése ugyan méregdrága mulatság a gazdasági összeomlás szélén álló, szétrablott, lepusztult országnak – ám a Kijevben székelő szadista, nyakig véres sátánfattyaknak semmi sem drága, ha a Donbassz en bloc „terroristáknak” minősített lakosságának pusztításáról van szó.

Egy idő elteltével pedig már nem is kellett titkolni azt, ami eddig is nyilvánvaló volt.

Fordította: Cs. S.

Kiemelt kép: Jen Psaki / U-F.ru

NewsFrontNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A háború lezárásának lehetőségéről is egyeztetett Trump és Zelenszkij

Kapcsolódó:

„A Donbassz előbb-utóbb megrendezi majd a maga nürnbergi perét” – Terrorállam-e Ukrajna? (XIII.)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük