KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„A Donbassz előbb-utóbb megrendezi majd a maga nürnbergi perét” – Terrorállam-e Ukrajna? (XIII.)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Június 11-én, Golubovszkoje település (1) közelében támadás érte a Luganszki Népköztársaság Népi Milíciájának megfigyelő állását. Öt harcost, közvetlen közelről leadott lövésekkel lelőttek. (2)

Leonyid Paszecsnyik, a Luganszki Népköztársaság vezetője (3) ezt a gyilkosságot összefüggésbe hozta Vlagyimir Putyin orosz, és Joe Biden amerikai elnök június 16-án esedékes találkozójával. Az államfő az ukrán legfelsőbb vezetést tette felelőssé a bestiális támadásért.

Leonid PASECHNIK, a Luganszki Népköztársaság vezetője

A fiúk ukrán terroristák kezétől lelték halálukat, akik kirívóan véres akciót hajtottak végre a mi területünkön. A bűntett jellegéből, megvalósításának módjából és módszereiből számunkra egyértelmű, hogy ezek nem egyszerű gyilkosok voltak. Ezek igen szakszerű, profi gyilkosok voltak, ami arra utal, hogy ezt az akciót gondosan megtervezték és előkészítették. Mi több, meggyőződésem, hogy az akcióra a legfelsőbb ukrán katonai vezetés áldásával, a részükről történt jóváhagyást követően került sor – mondta.

Ennek során Paszecsnyik hangsúlyozta, hogy míg a Luganszki Népköztársaság (LNR) vezetése a Donbasszban dúló konfliktus békés rendezésére törekszik, és maradéktalanul betartja a tűzszünetet, addig Kijev „céltudatos, destruktív lépésekkel destabilizálja a katonai helyzetet”.

Az „Odna Rógyina” („Egy/Közös Haza”) c. lap tudósítója azt vitatta meg Andrej Marocskóval, a luganszki Népi Milícia tartalékos alezredesével (4), hogy a mostani helyzet milyen hatással lesz a minszki folyamatra, illetve hogy Ukrajnával kapcsolatban mi várható az LNR részéről.

Az LPR népi milíciájának tartalékos ezredese Andrey MAROCHKO

Mint az alezredes elmondta: Leonyid Paszecsnyik álláspontja ebben a kérdésben világos és egyértelmű: mindazok ügyében, akik részesei voltak ennek a bűncselekménynek, a háborús idők törvényeinek megfelelően fognak ítélkezni. (5)

 Megígérhetem: mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megtaláljuk azokat a gazembereket, azokat az elvetemülteket, azokat a gyilkosokat, akik ezt a bűntényt elkövették, és – ahogy az meg van írva – a háborús idők törvényei szerint elítéljük. Mert egy ilyen véres gyilkosságot, egy ilyen rettenetes módon elkövetett gyilkosságot soha, senkinek nem fogunk megbocsátani – idézte Marocskó Paszecsnyik szavait.

Ez is érdekelheti:  FSZB: az ukrán hírszerzés közvetlenül részt vett a moszkvai terrortámadásban

Ennek kapcsán az LNR Népi Milíciájának tartalékos alezredese nem kétli, hogy előbb vagy utóbb a luganszki honvédek gyilkosai elnyerik büntetésüket.

Bűnvádi eljárás van nálunk folyamatban mindazon bűntettekkel összefüggésben, amiket Ukrajna a Donbassz lakosságával szemben elkövetett. A bűnvádi eljárásban anyagai között rengeteg olyan esemény van, amelyeket időről időre megküldünk az Emberi Jogok Európai Bíróságának, (strasbourgi bíróság – [6]) illetve a Nemzetközi Büntető Bíróságnak. (7) Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy a mostani politikai helyzetben annak esélyei, hogy ezeket az ügyeket kivizsgálják, a nullával egyenlők. De akárhogy is van, a helyzet változik. És eljön majd az az idő, amikor változni fog a Nyugat Ukrajnához való hozzáállása. Hiszen Ukrajna egy az egyben egy fasisztoid állam – jegyezte meg a katonai szakértő.

 Az utóbbi példájaként Marocskó felidézte azt a közelmúltban történt esetet, amikor – az elnöki díszezred bevonásával – ünnepélyesen újratemették az SS „Galiccsina” hadosztályának martalócait. (8)

Terrorállam-e Ukrajna? (XIII.)

A Nyugat most mind e fölött szemet huny, mivel Oroszország ellenében tevékenykednek. Ám amikor Nyugaton majd ráébrednek arra, hogy Oroszországgal inkább barátkozni érdemes, mintsem ezzel az ellenséges retorikával élni vele szemben, akkor Ukrajnára is sor kerül. És mindenki el fogja nyerni büntetését. Nemcsak ezek a vadállatok, akik meggyilkolták a harcosainkat, de azok is, akik már ezt megelőzőleg is öldösték a Donbassz civil lakosságát, illetve akik ezekre parancsokat adtak. Más szóval, a Donbassznak is meglesz a maga nürnbergi pere – mondta.

Ugyanakkor Marocskónak meggyőződése, hogy az ilyen támadó akciókkal Ukrajna igyekszik mindent elkövetni annak érdekében, hogy meghiúsítsa a minszki folyamatot.

Ukrajna mindezt annak érdekében teszi – mind a politikai fórumokon, mind pedig a fegyverszüneti elválasztó vonalak mentén – hogy a két népköztársaság kivonuljon a minszki megállapodásokból. Valóra váltandó ezzel Vlagyimir Zelenszkij álmát: teljességgel átírni a minszki megállapodásokat – vagy, egyáltalán, levenni őket a napirendről – fejtegette a szakértő.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter, a „politikus” – avagy a pszichopata, a tömegpszichózis és az impotencia

A Háromoldalú Kontakt Csoport legközelebbi találkozóján a Donbassz népköztársaságai fel fogják vetni az Ukrajna által az LNR ellen intézett támadás kérdését – vélekedett Marocskó.

Gondolom, országaink a leghatározottabban követelni fogják, hogy az EBESZ vezetése legkevesebb ítélje el Ukrajnának az LNR harcosai ellen elkövetett tettét – tette hozzá.

Marocskó meggyőződése, hogy a minszki folyamat Ukrajnának még eme égbekiáltó gaztette után is folytatódni fog.

A minszki folyamat az az egyetlen békés fórum, amelyen olyan tárgyalások folynak a Donbassz helyzetének a rendezéséről, amelyen országaink is részt vesznek. (9) Más alternatíva nincs. (10) – összegezte a szakértő.

 

Megjegyzés:

(1)  Golubovszkoje település a tűzszüneti elválasztó vonaltól néhány kilométerre terül el.

Terrorállam-e Ukrajna? (XIII.)

(2)  Hogy a megtámadott harcosokat nem egyszerűen főbe lőtték, arra utal az a körülmény, hogy – ellentétben a pravoszláv szokásokkal, amikor az elhunytakat nyitott koporsóban ravatalozzák fel –, az öt áldozatot zárt koporsókban állították közszemlére. Ami minimum azt jelzi, hogy a fegyverek, amelyekkel gyakorlatilag kivégezték őket, szörnyű látványt nyújtó sebeket ejtettek rajtuk. (A megfigyelő a videón, a vérfoltok mellett, agyvelőt is látott a földön. Az egyik édesanya pedig azt mondta: fiának csak a szemei és az arca maradt meg.) Ami a hadviselés szabályaiba is ütköző fegyver bevetését mutatja (esetleg olyanét, aminek golyója, az áldozat testébe jutva, belülről robbant. Fontos leszögezni: a kegyetlen leszámolással együtt járó támadás TŰZSZÜNET IDEJÉN történt. Amikor pedig az effajta portyázások is tiltottak.

Terrorállam-e Ukrajna? (XIII.)

(3)  Paszecsnyik krími látogatását megszakítva sietett haza a bestiális gyilkosság hírére.

(4)  Andrej Marocskó hosszú ideig a luganszki Népi Milícia szóvivője volt.

Népi Milíciának a DNR, illetve az LNR néphadseregeit nevezik. Korábban „Novorosszia Fegyveres Erői” volt a nevük. Egy ponton, állítólag „Minszk” elvárása volt, hogy a fegyveres erőket „milíciákká” minősítsék vissza.

(5)  Roman Protaszeviccsel, az egy ideig a Donbasszban kegyetlenkedő „Azov” náci terrorkülönítményben is szolgáló belorusz ellenzéki blogger kapcsán Luganszkban vetették föl többen is, hogy kellő súlyú háborús bűntettek esetében vissza kellene állítani a halálbüntetést.

Ez is érdekelheti:  Legendás Hungaria- és Piramis-koncertek vinylen

(6)  Már csak ez a tény is okot, alkalmat szolgáltatna arra, hogy – ha a nyugati sajtó valóban olyan objektív és pártatlan lenne, mint amilyennek mondja magát – a strasbourgi bíróság elé kerülő ilyen ügyek alapján hírt adjon az Ukrajnában elkövetett, égbekiáltó emberi jogsértésekről is.

(7)  Nem igazán ismert tény, hogy már 2014-ben megalakult Hágában az ukrajnai háborús bűntetteket kivizsgáló, az ilyen ügyekben ítélkező Nemzetközi Büntető Bíróság. Ez olyan testület, mint amelyik annak idején, például a délszláv háború idején elkövetett háborús bűntettek, illetve a ruandai népirtás ügyében vizsgálódott és ítélkezett. Valami van abban, hogy noha a Donbasszban már hét éve tart a háború (sőt, előzőleg ott volt 2014. május 2-án az „Ogyesszai Hatiny” néven elhíresült rémtett, a mariupoli véres Győzelem Napja egy héttel később – de akár a Kijev főutcáján 2014. február 20-án végrehajtott véres provokáció és a történetesen ugyanazon a napon, a Kijevből hazafelé tartó krími tüntetők autóbusz konvoja ellen végrehajtott fegyveres támadás), e testület létezéséről csak az elmúlt év végén értesülhetett a szélesebb nagyközönség. Fölmerült a gyanú, hogy a 2014 júliusában lelőtt maláj utasszállító ügyében tavaly március óta bukdácsoló hágai koncepciós per kisegítésére aktiválta magát az eladdig ismeretlen testület.

Forrásból fordította: Cs. S.

NewsFront

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük