KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok nekiestek a pápának, amiért elítélte Darja Dugina meggyilkolását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ferenc pápa tévedett, amikor sajnálatát fejezte ki Darja Dugina orosz újságíró és politikai személyiség halála miatt – jelentette ki Ukrajna vatikáni követe. A diplomata azt állította, hogy a nő nem volt ártatlan áldozat, és gyilkosságát oroszok rendezték meg.

Dugina vasárnap halt meg, amikor felrobbant egy autójába rejtett pokolgép. A pápa elítélte az esetet, az áldozatot “szegény lánynak” nevezte, és sajnálkozott, hogy mindkét oldalon ártatlan emberek halnak meg a háborúk során.

Az ukrán diplomata, Andrij Jurasz szerdán egy tweetben “kiábrándítónak” nevezte a megjegyzéseket, mondván, hogy az “agresszorról” és az “áldozatról” nem lehet “ugyanabban a kategóriában” beszélni.

Azt írta, hogy Dugina nem volt ártatlan fél, mivel az orosz imperializmus ideológusa volt, majd azt állította, hogy oroszok ölték meg, állítólag azért, hogy hazai támogatást gyűjtsenek az Ukrajna elleni katonai művelethez.

Dugina az orosz filozófus, Alekszandr Dugin lánya volt, akinek művei az orosz kivételességet hirdetik, és akit a nyugati média széles körben az orosz külpolitika kulisszák mögötti tervezőjeként jellemzett. Darja osztotta édesapja néhány meggyőződését, és hangos támogatója volt az Ukrajna elleni orosz katonai akciónak. Újságíróként adatokat gyűjtött a Donbassz köztársaságban őrizetben lévő szélsőséges azov fegyveresekről.

Az orosz nyomozók egy ukrán nőt azonosítottak Dugina meggyilkolásának fő gyanúsítottjaként. Az FSZB biztonsági ügynökség szerint a nő abban az épületben bérelt lakást, ahol az áldozat lakott, és közvetlenül a robbantás után menekült Oroszországból Észtországba. Moszkva Kijevet vádolja a gyilkosság kitervelésével, amit ukrán tisztviselők tagadnak.

Orosz Hírek

Kapcsolódó:

Ismerjük meg korunk egyik kimagasló ideológusát, Alekszandr Dugin professzort

Felrobbantották a nyugatellenes orosz politológus autóját, de a lánya ült benne 📺

FSZB: Darja Dugina újságíró meggyilkolását egy ukrán állampolgár követte el 📸

Az Azov ezred cáfol: A Dugin-lány meggyilkolásával gyanúsított nő igazolványa egy rosszul kitalált hamisítvány

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: