KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

FSZB: Darja Dugina újságíró meggyilkolását egy ukrán állampolgár követte el 📸

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése szerint az ukrán titkosszolgálatok szervezték és hajtották végre a szombat esti Moszkva közelében elkövetett merényletet, amely Darja Dugina újságíró életét oltotta ki.

Duginát akkor ölték meg, amikor egy konzervatív családi fesztiválról tért haza, amelyet Moszkva közelében tartottak. Darja Dugin Alekszandr Dugin nyugat-ellenes író és politikai kommentátor lánya volt. Édesapjához hasonlóan ő is arról volt ismert, hogy  támogatója volt az Ukrajnában zajló orosz katonai műveletnek .

Az FSZB hétfői közleménye szerint egy 1979-ben született ukrán állampolgár, bizonyos Natalja Vovk hajtotta végre a robbantást.

Az FSZB szerint Vovk július 23-án érkezett Oroszországba tizenéves lányával, és lakást bérelt abban a moszkvai épületben, ahol az áldozat is lakott.

Vovk is részt vett a „Hagyomány” fesztiválon szombaton, ahol Alekszandr Dugin előadást tartott, melyen a lánya is jelen volt – közölte az FSZB.

Natalja Vovk Azov ezred igazolványa

Képek forrása: DONBASS RUSSIA NOVOROSSIYA

Kiemelt képen Darja Dugina /Fotó: Alexander Kryazhev / RIA Novosti


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük