Kijev fenyegetése „nincs hatással” a háborús bűnökkel kapcsolatos perekre Donbászban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Donbass válaszol Zelenszkij Oroszország-ultimátumára

Vlagyimir Zelenszkij elnök fenyegetése, miszerint az ukrán hadifoglyok mariupoli tárgyalása gyakorlatilag megtorpedózza az Oroszországgal folytatott jövőbeni tárgyalásokat, nem fogja megakadályozni a tervezett bírósági eljárást – mondta Denis Puszilin, a Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője hétfőn.

A DPR hatóságai korábban azt közölték, hogy bíróságokat állítanak fel az ukrán csapatok által elkövetett feltételezett háborús bűnök ügyében, beleértve az Azov zászlóalj tagjait is, amelyek soraiban nyíltan nacionalista és neonáci nézeteket valló harcosok is vannak.

„Az Azov által elkövetett bűncselekmények 80 rendbeli adatát gyűjtötték össze, 23 embert letartóztattak és őrizetben tartanak”

– mondta Pusilin a Russia 24 TV-nek, majd hozzátette:

“Zelenszkij ezen kijelentései nem lesznek hatással [a perekre].”

Az orosz védelmi minisztérium szerint csaknem 2500 ukrán katona adta meg magát az orosz és a donbászi erőknek a mariupoli Azovstal acélgyár májusi ostrománál.

A Kijev és Moszkva közötti béketárgyalások tavasz óta elakadtak.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Zelenszkij: Megszakadnak a tárgyalások, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez

Facebook hozzászólások
%d bloggers like this: