KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok „különleges műveletnek” minősítették a Krími-híd elleni támadást

Az orosz Nemzeti Antiterrorista Bizottság (NAK) szerint a Krími-hidat ukrán „terrortámadás” érte. Közölték, hogy a támadásban két ukrán pilóta nélküli tengeri felszíni drón vett részt, és helyi idő szerint hajnali 3 óra körül történt.

Több ukrán médium is arról számolt be, hogy a hidat tengeri drónok támadták meg, és a rajtaütést az ország biztonsági szolgálatai és a haditengerészeti erők által végrehajtott „különleges műveletnek” minősítették.

Bár az ukrán tisztviselők nem vállalták a felelősséget, ugyanakkor üdvözölték az akciót. A Twitteren Mihail Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója azt írta, hogy „minden olyan illegális építmény”, amelyet Oroszország a csapatai ellátására használ, „szükségszerűen rövid életű… függetlenül attól, hogy mi az oka a megsemmisítésének”.

Andrej Juszov, az ukrán hírszerzés főigazgatóságának (GUR) szóvivője azt nyilatkozta, hogy a Krími-híd egy „felesleges építmény”.

A Kreml a Krími-hídon történt terrortámadásról: „Ismerjük az indítékot és a terrorcselekmény mögött álló személyeket”

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szintén Ukrajnát tette felelőssé a támadás megrendezésével, azt állítva, hogy „[a kijevi] rezsim terrorista, és rendelkezik egy nemzetközi terrorista csoportok minden ismertetőjegyével”.

Azt állította, hogy az ukrán politikai döntéshozók által megtett ilyen jellegű lépések „az amerikai és brit titkosszolgálatok és politikusok közvetlen részvételével” születnek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: A nyomozók az oroszországi krími hídon történt baleset helyszínén dolgoznak. © Szputnyik / Orosz Nyomozó Bizottság

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük